deutsch  english    

10 tips om een optimist te worden

Hoe optimistisch ben jij? Is het glas bij jou altijd half vol of half leeg? Optimisten leven niet alleen langer, ze hebben ook een leuker leven, blijkt uit onderzoek. We hebben tien tips om de optimist in jou wakker te schudden.

 

  1. Denk iedere avond voor je gaat slapen aan drie fijne dingen die er voor je in het verschiet liggen, klein of groot, maakt niet uit.

  2. Verlang niet naar het onbereikbare.

  3. Sta vaak bewust stil bij mooie, goede en fijne momenten en ervaringen die je beleefd hebt. Herkauw als een koe zijn maaltijd, leuke en waardevolle gebeurtenissen.

  4. Sta bewust zo weinig mogelijk stil bij onprettige gebeurtenissen uit het verleden. Als ze in je gedachten komen, dirigeer je gedachten dan naar het positieve. Denk aan iets leuks, of zoek op een andere manier afleiding. Verspil je tijd in ieder geval niet aan nutteloze spijt. Kijk liever vooruit.

  5. Als het gaat om nare of vervelende dingen in het heden of die te gebeuren staan in de toekomst: Kijk kritisch naar je eigen negatieve gedachten erover, kloppen ze wel, of haal je je dingen in je hoofd die er helemaal niet zijn? Of misschien maak je een klein probleem groter dan het is. Ga na of er bewijzen zijn dat jouw negatieve gedachten kloppen. Als ze wel kloppen en er niets aan te veranderen is, dwing jezelf dan om afleiding te zoeken, denk aan leuke dingen, ga iets leuks doen, of ga iemand anders helpen. Dat laatste helpt jezelf ook goed!

  6. Leer van fouten, maar blijf er niet aan terugdenken. Vergeet ze.

  7. Ga na of je jezelf als slachtoffer ziet (van iets of iemand). Als dat zo is, stop daar mee en voer de regie over je eigen leven.

  8. Heb vertrouwen in jezelf, wees je bewust van je kwaliteiten en waardeer ze.

  9. Heb vertrouwen in je medemens. Er gebeurt zoveel slechts dat je gemakkelijk het idee krijgt dat de mensheid niet deugt, maar het gaat altijd om een paar rotte appels in een mand vol gave exemplaren. De meeste mensen zijn betrouwbaar en bedoelen het – net als jij – goed.

  10. Combineer optimisme met een realistische kijk om teleurstellingen te voorkomen.

Bron: Stressplein

Tijdens een TACOYO training laten we de spanning los en ervaart je lichaam rust. Dat doen we door eerst spanning in je lijf op te bouwen tijdens de inspanning om het vervolgens weer los te laten tijdens de ontspanning. Dit golfprincipe werkt erg goed voor lichaam en geest. Heb je zin om ook eens mee te doen? Kijk hier voor een training bij jou in de buurt en kom gerust langs voor een proefles.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2022 juni 26

NAAR BOVEN