deutsch  english    

14 tips voor meer rust in je hoofd

Stress is een soort spanning of druk die je voelt tijdens bepaalde situaties of gedurende bepaalde periodes. Spanning hoeft niet perse slecht te zijn. In sommige situaties is een ‘gezonde spanning’ juist goed. Denk aan de spanning die je voelt tijdens een examen, sollicitatiegesprek of presentatie. Deze spanning zorgt ervoor dat je extra alert bent of juist geconcentreerd kan werken.

Als spanning te lang aanhoudt dan is het niet gezond meer. Je lichaam heeft dan meer tijd nodig om te herstellen en de spanning kan soms zorgen voor lichamelijke reacties zoals slapeloosheid, hoofdpijn of concentratieproblemen. Hoeveel spanning je aan kunt, is per persoon verschillend. Belangrijk in zo'n situatie is voor voldoende ontspanning te zorgen. Hoe kun je omgaan met stress? Hier vind je 14 tips voor meer rust in je hoofd.

Als je graag wilt oefenen en vaardigheden wilt leren om jouw stress te verminderen kom dan een langs voor een proefles Tacoyo. Tacoyo is bij uitstek een anti-stress training die jou verder helpt om meer in balans te komen.

 

Rust in je hoofd

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2017 april 07

NAAR BOVEN