deutsch  english    

6 tips voor meer wilskracht

Blijf je na het werk liever op de bank hangen dan dat je gaat sporten? Of eet je toch meer dan je je had voorgenomen? Of hoe kun je productiever en succesvoller worden in je werk en gemakkelijker en gelukkiger leven? Voor een succesvol leven zijn twee eigenschappen belangrijk: intelligentie en zelfbeheersing. Aan het eerste valt niet veel te doen, aan het laatste des te meer.

Om je zelfbeheersing te bewaren is wilskracht nodig. Hoogleraar Roy Baumeister van de Florida State Universitys schrijft erover in zijn boek: "Wilskracht". Wilskracht is als een spier: beide hebben suiker (glucose) in het bloed nodig, beide kunnen door oefening worden versterkt, en beiden nemen af bij te zware belasting.

Hier kun je de tips van Baumeister lezen. Als je nog meer wilt weten over wilskracht dan heeft de Time voor je hier een interessant overzicht.

Als je er een gewoonte van maakt om elke week naar Tacoyo te gaan krijg je ook meer wilskracht en waardoor andere gezonde gewoontes als "vanzelf" in het kielzog volgen. Hier kun je een overzicht vinden van clubs waar Tacoyo wordt gegeven. Veel plezier en daarbij nog vele gezonde gewoontes toegewenst!

 

X

Wilskracht

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2016 april 05

NAAR BOVEN