deutsch  english    

7 redenen om bewust te ademen

Bij de anti-stress training Tacoyo heeft Ademhalen een wezenlijke plaats binnen de training. Er zijn dan ook vele redenen om bewust aandacht te geven aan de ademhaling. Adem is de brug tussen Lichaam en Geest. Adem is leven, het volgt de emoties van het leven. Adem geeft energie, voert afvalstoffen af en zorgt voor een beter herstel.

Door drukte en stress hebben veel mensen onbewust een te snelle of oppervlakkige ademhaling. Door op de juiste manier te ademen kunnen de negatieve gevolgen van stress gestopt worden. De met stress gepaard gaande en vele gezondheidsklachten kunnen dan ook te lijf worden gegaan door bewust te ademen. Koen de Jong heeft samen met Bram Bakker het boekje "Verademing" geschreven over ademhaling. Hier geeft Koen 7 redenen om een ademhalingsoefening te doen. 

Ook tijdens de Tacoyo training ademen we heel bewust. Stress verdwijnt als sneeuw voor de zon en je krijgt meer vitaliteit. 

Wil je meer weten over Tacoyo? 
Let's Work Be Proud is de tak van Tacoyo Nederland voor alle organisaties in Nederland. Wil je de principes van TACOYO ervaren op het werk? Wil je onze andere vitaliteitsprogramma’s ontdekken? Ook online seminars zijn mogelijk.

 

Ademhalen

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 april 18

NAAR BOVEN