deutsch  english    

7 tips voor meer geluk

Vraag aan een willekeurig iemand wat het doel is in zijn of haar leven en je zult horen; Gelukkig zijn. Ook wensen we dat vaak onze kinderen toe: Als ze maar gelukkig zijn. En wij Nederlanders zijn best een gelukkig volkje. Geluk kun je meten; als je een dak boven je hoofd hebt, eten op je bord en liefdevolle mensen om je heen, kom je al een heel eind. Maar hoe doe je dat nou; gelukkig zijn? Wij hebben 7 tips voor je die kunnen helpen.

Maak herinneringen

Spullen zijn vervangbaar en geven je misschien even een geluksgevoel, maar mooie ervaringen vergroten je geluksgevoel. Zorg dus dat als je iets leuks meemaakt, je die herinneringen koestert.

Wees dankbaar

Het is gewoon bewezen; dankbare mensen zijn gelukkiger. Kijk naar wat je wél hebt en wees daar dankbaar voor.

Geef geld uit

Wat heb je aan geld op de bank? Leuk als appeltje voor de dorst, maar geld uitgeven maakt gelukkig. En dan niet aan jezelf, maar aan anderen. Geef aan een goed doel, koop iets voor iemand anders.

Beweeg

Hoe actiever je leefstijl is, hoe meer tevreden je zult zijn. Ons lichaam is niet gemaakt om stil te zitten. Dus trek er op uit, ga wandelen, fietsen of sluit je aan bij een sportclub. Nog beter; ga samen met iemand anders sporten, dan hou je het nog beter vol.

Maak tijd voor vrienden

Leg je mobiel eens opzij, zet die TV uit en spreek af met vrienden. Betekenisvolle relaties zijn de sleutel voor een langer, gelukkiger en gezonder leven. 

Doe iets voor een ander

Als je een ander helpt, voel je je gewaardeerd. En dat kan heel simpel zijn; iemand helpen in de supermarkt, iets doen voor je buurvrouw of een spontaan iets doen voor die lieve vriend of vriendin.

Stel haalbare doelen

Iedereen heeft doelen in zijn leven. Prima. Maar is jouw doel ook haalbaar? Zet kleine stapjes op weg naar jouw doel. En zie de weg er naartoe als waardevol. Als je op deze manier in jezelf investeert, geeft dat voldoening op de lange termijn.

 

Tijdens een Tacoyo training passen we 4 van deze tips toe. Daarnaast laten we de spanning los en ervaart je lichaam rust. Dat doen we door eerst spanning in je lijf op te bouwen tijdens de inspanning om het vervolgens weer los te laten tijdens de ontspanning. Dit golfprincipe werkt erg goed voor lichaam en geest. Kijk hier voor een training bij jou in de buurt en kom gerust langs voor een proefles.

Wil je weten welke producten Tacoyo nog meer heeft? Let's Work Be Proud is de tak van Tacoyo Nederland voor alle organisaties in Nederland. Wil je de principes van TACOYO ervaren op het werk? Wil je onze andere vitaliteitsprogramma’s ontdekken? Ook online seminars zijn mogelijk.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 september 20

NAAR BOVEN