deutsch  english    

Afwisseling tegen werkstress

Nederlanders zitten gemiddeld 6,5 uur per dag en zijn daarmee koploper van Europa. Vooral het niet gebruiken van beenspieren is ongezond. Onlangs werden deze feiten besproken in de Volkskrant.

Volgens Hidde van der Ploeg, gezondheidsonderzoeker van VUmc, zijn de meeste houdingen die lange tijd worden aangehouden slecht voor de gezondheid. Vooral als de beenspieren niet worden gebruikt. Het zijn de grootste spieren van het menselijk lichaam. Als je die spieren niet worden gebruikt worden suikers en vetten in je bloed niet snel afgevoerd. En dat is slecht voor je stofwisseling en hart- en bloedvaten.

Afwisseling is het toverwoord. Zitten en staan aan het bureau bijvoorbeeld in een verhouding van een uurtje zitten en een half uur staan. Net wat prettig is. De juiste verhouding wordt nog onderzocht.

Ook Katrien de Graaf, werkplekadviseur bij Ergoprofs, pleit voor afwisseling. Het gaat om het grote plaatje. Afwisseling op het werk maar ook thuis. Niet de hele dag op het werk in beweging door naar de printer te lopen, koffie te halen, staand te vergaderen en elders te lunchen en dan de hele avond gebogen achter de iPad te zitten.

Voor diegenen die ook s'avonds afwisseling willen is er Tacoyo! Tijdens de intervaltraining op muziek worden in- en ontspanning afgewisseld en waarbij oefeningen zowel staand, liggend op buik en rug als zittend worden afgewisseld. Kom in beweging en kijk hier naar een club bij jou in de buurt. Move your body, Relax your mind. Veel plezier!

X

Afwisseling tegen werkstress

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2015 maart 23

NAAR BOVEN