deutsch  english    

Bekijk deze beelden en verander jouw (gevoels)wereld

Een van de grote misverstanden van onze tijd is dat we alleen maar ons denken hoeven te veranderen om ons beter te gaan voelen. Wetenschap en ons gezond verstand vertellen ons meer. Door iets fysiek te veranderen kunnen we ons gevoel veranderen.

Door te luisteren naar opzwepende of rustige muziek, bij het zien van beelden of zelfs bij het ruiken van geuren die ons terugbrengen naar goede tijden, kunnen we veranderen hoe we ons voelen.

Deze video van iets meer dan een minuut lang illustreert heel mooi hoe we de wereld zien door middel van hoe we ons voelen.

De voor de hand liggende vraag: is hoe voelde je je in de eerste helft van de video vs de tweede?

Wat je kan doen om je goed te voelen kan heel simpel zijn; beweeg mee met je favoriete muziek en doet dit met een dikke grijns op je gezicht, ruik een geparfumeerde kaars die je doet denken (of nog beter: doet voelen) aan een fijn moment of maak even ruimte voor jezelf (me-time) en lach in de spiegel! 

Onderzoekster en sociaal psycholoog Amy Cuddy laat zien op TED.com zien hoe onze lichaamshouding ons gevoel kan beïnvloeden. Door een houding van vertrouwen aan te nemen, zelfs als we niet het gevoel hebben, kan dit invloed hebben op ons testosteron en cortisol niveaus in de hersenen en zou het zelfs impact hebben op onze kansen op succes.

Ook Tacoyo gebruikt maakt gebruik van bovenstaande principes: bewegen op heerlijke muziek, het aannemen van verschillende houdingen, trainen met een glimlach. Maak gerust eens kennis met onze methode. Zien we je snel?

 

 

 

 

See The World Through How You Feel

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 oktober 14

NAAR BOVEN