deutsch  english    

boeken tip

Veel mensen starten het jaar met goede voornemens. Maar voordat januari om is, vervallen ze weer in oude gewoontes en is er van al die mooie voornemens weinig terecht gekomen. Hoe kan dat toch? En hoe zorg je dat je je doelen wél behaalt? Het antwoord is verrassend simpel.......

Je haalt je doelen niet omdat de stappen die je zet te groot zijn. Daardoor schiet je brein in de weerstand en zul je het doel wat je voor ogen had niet of niet voldoende behalen. De truc is om uit de weerstand te blijven.

De Japanse methode KAIZEN gaat uit van kleine stapjes. Zo klein, dat je uit de weerstand blijft. Je vraagt je steeds af; 'wat is de kleinst mogelijke stap die ik nu zou kunnen zetten op weg naar mijn doel'. En soms is die stap zo klein dat het bijna lachwekkend is en waarvan je denkt dat dit toch niks oplevert. Dan heb je precies de juiste stap te pakken. Heel veel van die kleine stapjes levert een heel mooi resultaat op. 

Veel coaches werken op deze manier, maar je kunt het ook simpel zelf doen. Het staat uitgelegd in dit kleine boekje. Zelfs het lezen ervan doe je stap voor stap. Wedden dat jij je doelen nu wel gaat behalen? Succes!

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 januari 25

NAAR BOVEN