deutsch  english    

Check je echte gezondheid

In onze westerse gezondheidszorg wordt de aandacht vooral gericht op het behandelen van ziekten. Gezondheidszorg is daarmee eigenlijk een verkeerd woord. Ons systeem is vooral afgestemd om zieke mensen te behandelen. We kijken namelijk niet of nauwelijks om naar de gezonde mens.

Wat zou het mooi zijn als, in plaats van repareren, de schade kan worden voorkomen. Inzicht krijgen in wat jou helpt om gezond(er) te worden.

Sinds een aantal jaren is het mogelijk om via internet een wetenschappelijk verantwoorde gezondheidscheck te doen. Huis- en bedrijfsartsenorganisaties en gezondheidsfondsen, zoals Hartstichting, Nierstichting, Diabetes- en Longfonds organiseren de persoonlijke gezondheidscheck, waarmee je binnen een half uur weet hoe gezond je bent.

De zorgverzekeraars in Nederland juichen het initiatief toe: ,,Het is wetenschappelijk onderbouwd en moet vooral preventief werken. Daar staan we positief tegenover.’’

Het is een stap in de goede richting en wellicht een begin van een omslag in het denken. Wat kun je doen om gezond te worden en te blijven. TACOYO helpt bij het gezond(er) worden en blijven. Met TACOYO op weg naar Fit&Ontspannen in Balans! Voorkomen is beter dan genezen. Hier vind je een club bij jou in de buurt. Veel trainingen worden nu online gegeven. Veel plezier en gezondheid toegewenst!

Gezondheidscheck

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 januari 23

NAAR BOVEN