deutsch  english    

Dag van de stilte

Mensen hebben behoefte aan rust. Het is van belang voor onze gezondheid. Met name stilte helpt mensen om te herstellen van onrust en stress. In Nederland zijn nog maar weinig plekken waar we stilte kunnen ervaren. Steeds meer hebben we te maken lawaai om ons heen.

Tijdens de laatste zondag van oktober is het de dag van stilte  en wordt extra stil gestaan bij stilte. Echte stilte bestaat niet. Altijd en overal om je heen zijn geluiden. Toch kun je stilte ervaren. Bijvoorbeeld op plaatsen ver weg van wegen en bebouwing. Op plaatsen waar je alleen het ruisen van de wind hoort en geen bijgeluiden zijn waar te nemen.

Volgens componist John Cage bestaat absolute stilte niet zonder geluid. Ook al zit je in een geluidsdichte ruimte, je hoort nog altijd je eigen ademhaling en hartslag bonken. Wil je de stilte ervaren? Dan kun je gaan wandelen in een stiltegebied? Aangeraden wordt het stuk 4'33" van Cage te beluisteren.... je wordt er stil van!

Tijdens haar trainingen gebruikt Tacoyo muziek als een middel om mensen te helpen meer vitaal te worden. Up-tempo's worden afgewisseld met adagio's en rustige muziek. Het laatste kwartier van de 75 minuten durende training wordt afgesloten met rustige muziek. Om, na heerlijk gedaan te hebben, innerlijk stil te worden.... Kom gerust eens langs voor het volgen van een proefles. Veel plezier en rust toegewenst. 

 

Stilte

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2016 oktober 30

NAAR BOVEN