deutsch  english    

de 10 van TACOYO; Wilma Spijkers

Wilma Spijkers trapt onze nieuwe rubriek af; De 10 van TACOYO. Tien vragen over waarom Wilma TACOYO beoefent en nog veel meer....lees je gezellig mee?

 

1) hoe lang doe jij al aan Tacoyo + waar en bij wie train je?

Sinds 2008 train ik bij Frank Pelder, eerst in Monnickendam, de laatste paar jaar in Zaandam. 

2) wat was destijds jouw motivatie om aan de les te beginnen?

Om fit te blijven zocht ik naar een training waar ik niet na 1 seizoen weer mee klaar was. Ik heb van alles geprobeerd, maar vaak vond ik de motivatie niet om vol te houden. Ik ben ook geen sportschool-mens. De Tacoyo-training was een verademing, ik vond het jammer dat we stopten voor de zomervakantie. Ik had zo’n plezier gekregen in lekker bewegen! 

3) wat vind je de leukste Tacoyo oefening?

De leukste Tacoyo oefeningen vind ik de up-tempo staande oefeningen, squats en schaatsbewegingen. Het is bijna dansen dan, heerlijk.

4) wat vind je de minst leuke Tacoyo oefening?

De minst leuke vind ik oefeningen op de buik, al zijn ze natuurlijk wel nodig in een complete work-out

5) wat vind je het lekkerste nummer om op te bewegen?

De lekkerste muziek om op te bewegen zijn wat mij betreft: It’s like that van Run DMC en They don’t care abouth us van Michael Jackson. Dan kun je niet stil blijven staan!

6) welk ontspanningsnummer vind jij te gek?

De klassieke muziek is heerlijk als ontspanningsmuziek, mijn favoriet is Air van Bach.

7) wat is je motivatie om elke keer naar de les te gaan?

Ik ga graag naar de les omdat ik -zeker na een werkweek- er volkomen verfrist en ontspannen weer uit kom. Juist door even alleen maar bezig te zijn met stevige inspanning en daarna ontspanning kom ik los van alles waar ik in mijn hoofd mee bezig ben, en ben dan weer helemaal ‘gereset’. 

8) zou je de les aan iemand aanbevelen en waarom?

Ik gun iedereen, jong en oud, dat je op deze manier jezelf energiek kunt houden. Fysiek en mentaal fit. Dat is wat je van Tacoyolessen kunt verwachten, en dat beveel ik dus van harte aan. 

9) welke vraag zou nog gesteld moeten worden?

De vraag die nog gesteld kan worden: wat is het effect van de groep? Nu in de Coronaperiode merk ik dat ik het mis om te sporten met anderen. Bijzonder, want je kunt bij Tacoyo de les helemaal in je eigen tempo en naar je igen mogelijkheden volgen, en je communiceert tijdens de oefeningen niet eens met elkaar, maar toch is het extra motiverend om in de groep te sporten. Je ziet dat anderen ook met plezier bewegen, dat nodigt extra uit, lijkt het wel.

10) heb je nog een grappige anekdote?

Een anekdote heb ik helaas niet...

Dank je wel Wilma voor je leuke antwoorden. Wil jij ook in deze rubriek? Stuur dan een berichtje en we sturen je de vragenlijst toe!

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 februari 07

NAAR BOVEN