deutsch  english    

De C van TACOYO is een T?

De afkorting van TACOYO staat voor Training, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress. Laat ik nu jaren als trainer de belangrijke “C” hebben bestempeld als de afkorting voor coördinatie! Hoe dat komt kan ik je uitleggen. Jasper Harten, opleider van de nieuwe TACOYO trainers vertelt....

 

Veel oefeningen in de TACOYO-lessen bestaan namelijk uit samengestelde oefeningen. Dit heeft meerdere redenen. We trainen het hart- longsysteem, kracht, lenigheid, snelheid en daarmee ook nog eens ons brein. Het lijkt een beetje veel wellicht maar we noemen het dan ook niet voor niets een totaal training. Onze spieren maar ook onze hersenen verliezen zonder training in de loop van de tijd aan kracht. Maar dat hoeft niet.

 

Het opmerkelijke is dat TACOYO-lessen zo eenvoudig lijken en ook nog eens voor iedereen toegankelijk zijn. Door regelmatig te bewegen en sporten, houden we ons lijf en tegelijkertijd ook ons cognitief vermogen op peil.

Oefeningen voor oog- handcoördinatie prikkelen de hersenen verreweg het meest. Visuele en motorische vermogens combineren is namelijk een van de meest complexe cognitieve vaardigheden en is de ultieme ‘braintraining’.
Hoeveel lol hebben we niet gehad in een les met oefeningen waarbij we het ene been naar voren draaiden en tegelijkertijd de tegengestelde arm de andere kant op! Het klinkt misschien nu al ingewikkeld maar ziet er eenvoudig uit en met een beetje training doet iedereen de oefening mee.

 

Studies hebben aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging de regeneratie van zenuwcellen helpt en het volume van de hippocampus vergroot. Als je regelmatig TACOYO doet zul je op de lange termijn dan ook profiteren van veel veranderingen.

 

Maar ook na een lange, drukke werkdag helpen de trainingen voor de balans, om stress te verminderen en om letterlijk je hoofd leeg te maken! Lichaamsbeweging activeert namelijk het bewegingscentrum zodat je prefrontale cortex kan ontspannen.

 

Kortom; geen TACOYO is voor mij een “no-brainer”. De wetenschappelijke onderbouwing en vele studies zijn interessant om te lezen en als bevestiging waarom TACOYO zo belangrijk is en leuk!

 

In de opleiding besteden we aan dit onderdeel zeker aandacht. De achtergrond en studies zijn echter zoveel en uitgebreid dat het doen, ervaren en profiteren van de voordelen al prachtig is. Zelfs als je de letters door elkaar gooit of de afkorting bent vergeten!

 

Ben jij, of ken je iemand die zich als personal trainer zichzelf verder wil ontwikkelen op het gebied van fysieke en mentale gezondheid? Wil investeren in zichzelf en les wil gaan geven in een eigen regio?

 

Wij leren anderen hoe je je hoofd leeg kunt maken met grote groepen klanten zonder dat je specifieke kennis hoeft te hebben van meditatie of yoga. Wij hebben een unieke trainingsmethode en hebben klanten voor je met behulp van een nieuw marketingconcept.

 

Samen kunnen we de wereld een beetje mooier maken!

Voor informatie kun je contact opnemen met Jasper Harten van TACOYO NL.

Tel: 06-25234954
email: jasper@tacoyo.nl

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2022 juli 31

NAAR BOVEN