deutsch  english    

Dit zijn TACOYO en Aqua-tacoyo

Als ‘TACOYO’ wordt uitgesproken wordt vaak in eerste instantie gedacht aan een nieuwe vechtsport of nieuw automerk. Om erachter te komen wat Tacoyo inhoudt is het natuurlijk het mooiste om TACOYO gewoon te ervaren. “The proof of the pudding is in the eating”.

TACOYO is een doeltreffende en eenvoudige totaaltraining welke al tientallen jaren bestaat. Het is rond de jaren 80 ontwikkeld als een anti-stress training door Taco Veldstra, toenmalig docent Lichamelijke Opvoeding aan het Universitair Centrum te Leiden. De naam Tacoyo is van origine een samenvoegsel van de namen Taco (Veldstra) en Yo(ga). Later is het de afkorting geworden van Training, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress.

Vier jaar geleden wilde Optisport Nederland graag een watervariant introduceren in hun zwembaden. TACOYO Nederland heeft er toen een watervariant van gemaakt, met alle basisprincipes van de training erin verwerkt. Groot voordeel van het water is, dat je tijdens de ontspanningsmomenten helemaal gewichtsloos bent en heel goed kunt ontspannen.

TACOYO en Aqua-tacoyo zijn unieke, leuke en afwisselende intervaltrainingen voor groepen op muziek waarbij lichaam én geest worden aangesproken. Gericht wordt op het verbeteren van conditie, vitaliteit en gezondheid. Uniek is de wijze waarop pittige inspanningsoefeningen zowel staand, zittend als liggend op buik en rug worden afgewisseld met rust en herstel gevende ontspanningsoefeningen. Door de afwisseling wordt overbelasting voorkomen en kan in principe iedereen op zijn of haar niveau meedoen. De training is samengesteld uit de beste oosterse en westerse in- en ontspanningstechnieken. Aandacht wordt gegeven aan bewustwording en houding maar ook aan spierversterking, lenigheid en het verbeteren van het uithoudingsvermogen .

TACOYO en Aqua-tacoyo zijn in deze tijd een uniek antwoord op de hectiek van alledag en de gezondheidsproblemen waarmee we geconfronteerd worden. Daarnaast werkt (aqua)Tacoyo vooral ook preventief in het kader van “zorg goed voor jezelf”. Aqua)Tacoyo biedt de nodige handvatten waarmee een ieder, ook in het bedrijfsleven, beter de regie over eigen de gezondheid en functioneren kan uitoefenen. (Aqua)Tacoyo wordt door steeds meer beoefenaars gevolgd en door steeds meer trainers in steeds meer plaatsen en bedrijven in Nederland gegeven.

Enkele uitspraken van deelnemers:

'TACOYO is voor mij de ontdekking van het jaar'

'Ik had halverwege de les al zin in de keer erop en dat heb ik nog steeds'

'Ik blijf me verwonderen over de volledigheid van dit concept'

'begonnen vanwege lichte rugklachten, inmiddels doe ik het voor het algehele welbevinden'

'TACOYO' is een vorm van lichaamsbeweging die het wint van alle andere, vanwege de efficiëntie'

'TACOYO is verslavend voor mij'

Wil je een vrijblijvende proefles TACOYO en/of Aqua-tacoyo volgen kijk dan hier naar de plaats van je voorkeur.

Dit is Tacoyo

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 december 13

NAAR BOVEN