deutsch  english    

Een productieve week en energie overhouden voor het weekend

Hoe ben jij aan het eind van de week? Lekker gewerkt maar helemaal uitgeput voor het weekend? Hoe zou het voor je zijn als je de week productief door kunt komen en dat je dan ook nog energie overhoudt voor een lekker weekend? We hebben een aantal tips voor je om dat te bereiken.

Je hebt allemaal wel activiteiten en taken die je vervelend vindt. Ze kosten veel energie. Je hebt ook taken die je leuk en uitdagend vindt in je werk. Deze leveren je energie op. Maar hoe houd je die energie in balans? 

     Energiebalans

Niet-geplande en reactieve activiteiten, waar je niet warm voor loopt, verpesten je week en je energiebalans behoorlijk. Erger nog, je deelt de week in met te veel tijd voor die vervelende klussen.

De oplossing: Ben bewust van je energie vretende en je energie gevende activiteiten.

Met deze kennis kun je effectiever worden in hoe je je tijd doorbrengt.

Bijvoorbeeld door niet-inspirerende en vervelende activiteiten te beperken of samen te voegen. In plaats van de energie kostende activiteiten te verspreiden over je week waardoor ze als een rode draad jouw week domineren.

Verzamel de vervelende klussen die je gedurende de week moet uitvoeren. Werk daarna deze achter elkaar af. Hierdoor beperk je de tijd dat je hieraan moet besteden.

lees verder... op eenhelderhoofd.nl, geschreven door Eric van den Heuvel

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 september 14

NAAR BOVEN