deutsch  english    

Fijne Pinksterdagen - Tips voor beter slapen

Fijne Pinksterdagen en slaap goed uit! Morgen is het immers Luilak. Dit "feest" wordt met name in Noord-Holland gevierd. Met Luilak worden van oudsher langslapers bespot en wakker gemaakt. Het is vooral een feest van jongeren. Zij maken in de vroege ochtend veel herrie op straat, wat soms gepaard gaat met het bekladden van ruiten of andere zaken.

Tegenwoordig is het meer een trend om Luilak niet langer op straat te vieren, maar bijvoorbeeld door muzikale activiteiten in jeugdhonken of buurthuizen.

Wat blijft is het vroege opstaan. Voor een keer geen probleem. Chronisch slaaptekort tijdens de adolescentie zorgt echter niet alleen voor lamlendige pubers. Het leidt mogelijk ook tot blijvende schade in het brein. 

Wil je tips dan kun je hier informatie verkrijgen over slaaptekort. Of lees hier over de gevolgen van slaaptekort.

Tacoyo geeft tijdens haar trainingen ook veel aandacht aan rust. Na een uur in- en ontspanning te hebben afgewisseld bestaat het laatste deel van de training uit een lange ontspanning van een kwartier. Sporten voor je rust! Na de ontspanning kun je Fit&Vitaal huiswaarts keren. Veel Tacoyo trainingen gaan nu gewoon online of buiten door. Kijk hier voor een club bij jou in de buurt.

Wil je weten wat je nog meer kunt doen? Let's Work Be Proud is de tak van Tacoyo Nederland voor alle organisaties in Nederland. Wil je de principes van TACOYO ervaren op het werk? Wil je onze andere vitaliteitsprogramma’s ontdekken? Ook online seminars zijn mogelijk.

Slaapgebrek

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 mei 31

NAAR BOVEN