deutsch  english    

Geef mij nu je angst

‘Geef mij nu je angst’

Het is de tekst die onlangs in het St. Antonius Ziekenhuis werd meegegeven aan zorgmedewerkers nu zij samen zorgen in tijden van corona. En niet om bij de pakken neer te zitten. Integendeel! 

The Passion had dit jaar als motto ‘Geef mij nu je angst’, één van de mooiste liedjes van André Hazes. Geen betere verbeelding van de bijzondere tijd waarin we ons nu bevinden in de strijd tegen corona.

Corona roept spanning, stress en angst op vanwege het risico en de dreiging. Als je niet oppast dan wordt je erdoor overmand en raak je uit balans. Als beoefenaar van Tacoyo weten we dat je je balans houdt door…… te golven! Na inspanning volgt de ontspanning. Na een inademing volgt een uitademing. Na het liggen of zitten volgt….het opstaan, met een glimlach. Het zijn tekenen van leven, van gezondheid en vitaliteit!

Of je nu wel of niet een religieuze instelling hebt, we zoeken allemaal naar lichtpuntjes in deze tijd. Als we kijken naar de coronacijfers, dan is er hoop dat we op de goede weg zijn. Het is weliswaar nog geen ‘Halleluja’, het woord van Pasen, dat is te vroeg gejuicht. André Hazes verwoordt wellicht nu als beste wat altijd moet volgen op ‘Geef mij nu je angst’. En dat is….‘Ik geef je er hoop voor terug’.

Blijf golven in deze dagen!

Let's Work Be Proud is de tak van Tacoyo Nederland voor alle organisaties in Nederland. Wil je de principes van TACOYO ervaren op het werk? Wil je onze andere vitaliteitsprogramma’s ontdekken? Ook online seminars zijn mogelijk.

voorjaar

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 april 14

NAAR BOVEN