deutsch  english    

Half Nederland heeft lichamelijke klachten door stress

Ruim de helft van de Nederlanders heeft last van stressgerelateerde lichamelijke klachten. Van hen heeft 61 procent last van gespannen nek en schouders, 59 procent van vermoeidheid en 52 procent van een onrustig gevoel. Ook hoofdpijn, slapeloosheid, concentratieproblemen en neerslachtigheid komen veel voor.

Dat blijkt uit de resultaten van een enquête onder ruim 850 bezoekers van de website Gezondheidsnet.nl

De enquête laat eens te meer zien dat stress veel voorkomt. Ruim de helft van de ondervraagden ervaart regelmatig, zeker een paar keer per week, stress. Van hen heeft 5 procent altijd stress en 28 procent bijna elke dag. De belangrijkste oorzaken van stress zijn gezondheid (33 procent), zorgen om de kinderen (25 procent), werk (19 procent), financiële problemen (19 procent) en zorgen om naasten (18 procent). Een kwart van de ondervraagden ziet regelmatig tegen een (werk)dag op en ruim de helft is minimaal een paar keer per week uitgeput aan het eind van de dag.

De belangrijkste reden om niets te ondernemen tegen stress is dat veel mensen denken dat het vanzelf wel weer overgaat. Een kwart van de ondervraagden probeert ook actief om de situatie te veranderen. Kijk hier op de site van PLUSonline als u meer informatie wilt lezen.

Wilt u ook actief aan de slag om beter te leren omgaan met stress? Tacoyo is als anti-stress training bij uitstek geschikt! Op unieke wijze bewegen én leren ontspannen op muziek. Op weg naar een betere gezondheid en meer vitaliteit. Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende proefles Tacoyo. Veel plezier!

Lichamelijke klachten door stress

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2016 maart 06

NAAR BOVEN