deutsch  english    

Heb je geluk zelf in de hand?

Sommige mensen hebben altijd geluk of lijken voor het geluk geboren. Maar is dat wat zo? Ben je verantwoordelijk voor je eigen geluk en kun je dat beïnvloeden? Wij zochten het voor je uit.

Happiness, oftewel geluk, is een gemoedstoestand. Je hebt dit deels zelf in de hand. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je altijd maar happy bent. Het hangt namelijk ook samen met externe factoren, zoals collega’s, familie, vrienden enzovoorts. Soms kan je hard proberen om gelukkig te zijn, maar werkt niet alles mee. Wat wel bewezen is: wanneer je beter in je vel zit, presteer je beter. Ook op je werk.

We hebben tips om ervoor te zorgen dat jij zo gelukkig mogelijk kan zijn.

 

Wat is je doel?

Heb jij een doel in je leven? En is dit doel haalbaar en echt jouw doel? Onderzoek toont aan dat als je een haalbaar doel hebt wat echt vanuit jezelf komt (dus geen opgelegd target vanuit je werk) dat je dan gelukkiger bent.

 

Wat is jouw kracht?

Wat zijn jouw sterke punten, waar ben je goed in? Waar kun je andere mensen mee helpen of kunnen ze wat van jou leren? Als je doet waar je goed in bent, krijg je waardering van jezelf en van anderen en voel je je gelukkiger.

 

Vier je successen

We zijn gewend om te kijken naar wat er fout gaat. Als je 10 complimenten krijgt overr iets en 1 negatief dingetje, blijf je dat vooral zien. Kijk eens naar wat je allemaal al bereikt hebt en wees trots op jezelf.

 

Vergelijk jezelf niet met anderen

Iedereen heeft zijn eigen weg te bewandelen in dit leven. De enige met wie jij jezelf zou moeten vergelijken ben jezelf. Met de persoon die je gister was. Kijk wat je al bereikt hebt. Word elke dag wat beter, groei! En wat die ander doet: dat is niet aan jou om je daarmee te vergelijken. Scheelt weer een hoop onrust.

 

Lach en deel complimenten uit

Het lijkt een inkopper, maar hoe vaak deel jij eigenlijk een compliment uit? Als je dat doet, voelen jij en de ander zich gelijk beter. Lachen is goed voor je gezondheid omdat het enorm ontstressend werkt. Al tover je maar een glimlach op je gezicht...

 

Blijf uit de buurt van negatieve mensen

Mensen die jouw energie vreten kun je beter links laten liggen. Omring je met positieve mensen, dan voel je je gelijk een stuk beter.

 

Maak je niet druk over dingen waar je geen invloed op hebt

Waarom zou je je druk maken over dingen waar je niks aan kunt veranderen? Dat is zonde van je energie. Kun je iets veranderen? Doe het dan. Lukt het niet? Accepteer dat het is wat het is en geef je energie aan iets anders. 

Bron: HRZone

Geluk in de hand

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 november 15

NAAR BOVEN