deutsch  english    

Het is prima zo; 5 tips om je leven simpeler te maken

Je hoeft niet altijd de laatste trends te volgen in je woning of bij je kleding. Het is niet nodig om de druk te voelen om altijd overal aan mee te moeten doen.
Je bent goed zoals je bent! Ontspan en geniet van je leven. Het leven is te kort om er niet van te genieten. Het is prima zo.

Het zou eigenlijk heel simpel moeten zijn, dat simpele leven. Maar onze maatschappij is niet zo simpel en eenvoudig als wij graag zouden willen. En via sociale media krijg je vaak allerlei zaken voorgeschoteld die jou interesseren. Maar als je er een beetje je best voor doet, lukt het zeker om simpeler te leven. Deze tips helpen je alvast op weg:

1. Ga ontspullen
Heb je echt die nieuwste telefoon nodig? Hangt je kledingkast niet al vol genoeg? Ga eens kritisch door je spullen heen en doe weg wat je niet meer nodig hebt. Repareer dingen die kapot zijn, koop geen fast fashion en let bij de aanschaf van nieuwe spullen op het volgende: Geef jezelf 3 dagen bedenktijd. Heb je het na deze 3 dagen nog steeds nodig, koop het dan.

2. Maak tijd voor ontspanning
Plan gedurende je dag micro pauzes in waar je even niks doet of een fijne ademhalingsoefening of Yoga houding. Zo kun je daarna weer rustig je dag vervolgen.

3. Minder nieuws
Jouw brein is dol op nieuws. Hoe heftiger, hoe meer je brein wil weten. Zet nieuwsapps op je telefoon uit. Beperk je tot één of 2 bronnen en besef dat een verhaal altijd twee kanten heeft.

4. Kies voor simpele producten
Simpel eten is heel lekker en voedzaam. Kook je eten in pannen van gietijzer, emaille of roestvrijstaal. Die zijn duurzaam en gaan lang mee. Maak bewuste keuze in voedzaam eten en vermijd suikers en geraffineerde toevoegingen. Maak een moestuin, dat kan zelfs op je balkon en kook met aandacht.

5. Koppie erbij
Doe geen tien dingen tegelijk. Hou je aandacht bij je taak en geniet van je werk. Laat je niet afleiden en doe alles met aandacht.

Bron: Aromalifestyle

Ook tijdens de TACOYO training passen we veel van deze tips toe. De oefeningen houden we zo simpel mogelijk, we ontspannen tussendoor en we doen alles met aandacht. Aandacht voor jezelf en aandacht van de trainer voor jou. Zo loop je weinig kans op blessures en verlaat je de les weer met een grote glimlach op je gezicht. Simpel toch? Heb je zin om een proefles mee te doen? Voel je welkom!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2022 maart 13

NAAR BOVEN