deutsch  english    

Hoe hou je een gezonde leefstijl wél vol?

Een gezondere leefstijl vraagt om een gedragsverandering. Maar het veranderen van gedrag is heel lastig. Het vraagt discipline en heel veel doorzettingsvermogen. Hoe houd je het dan toch vol?

De allerbeste manier om een gedragsverandering blijvend vol te houden, is het zetten van kleine stappen. Stel; je wilt gaan sporten. Vol goede moed meld je je aan bij een hippe sportschool, koop je een mooi trainingspak en je gaat enthousiast aan de slag. Maar na een maand of vier, na alles wel een keer geprobeerd te hebben, is de nieuwigheid er wel een beetje vanaf en is je motivatie gedaald. Je bent niet meer van de bank te krijgen en je sportoutfit ligt te verstoffen in de kast.

Herkenbaar? Dat komt omdat je te grote stappen neemt. Als je de stapjes veel kleiner maakt, blijf je uit de weerstand in je brein. Je brein gaat namelijk onmiddelijk in de weerstand als je te grote stappen gaat maken. 'Te vermoeiend, geen zin, ik doe het morgen wel, ik start volgende week weer', je kent dat wel. Maar als kleine stappen zet, en dan bedoelen we echt kleine stappen, heb je geen weerstand vanuit je brein. 'O, maar dit kan ik wel, makkie, simpel, zo gepiept' En met een hele boel kleine stappen ben je na 4 maanden net zo ver als met die grote mijls laarzen aan. Maar dan hou je het wél vol.

Deze Japanse methode heet Kaizen en het werkt bij alles. Of je de zolder nu moet opruimen of je wil starten met die cursus Spaans, als je je altijd afvraagt: 'Wat is de kleinst mogelijke stap die ik nú kan zetten op weg naar mijn doel', komt het altijd goed. Meer lezen? Lees dan dit kleine en inspirerende boekje.

Tacoyo is een unieke totaaltraining gericht op het verbeteren van gezondheid en vitaliteit. Afwisselend worden de beste westerse en oosterse in- en ontspanningsoefeningen uitgevoerd op muziek. Al doende genieten tijdens een muzikaal feestje. Zo wordt bewegen én ontspannen erg leuk om te doen en veel makkelijker om vol te houden. Informeer voor een proefles. Gewoon doen, veel plezier!

Healthy Lifestyle

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 september 17

NAAR BOVEN