deutsch  english    

Hoe krijg je meer energie

Door drukte en bezigheden staan we geregeld in een doe-stand. Het kan onze accu leegtrekken. Wil je meer energie? Van Human DOing naar Human BEing? Het is een uitdaging om vaker even stil te staan en even gas terug te nemen.

Probeer deze week geregeld eens te luisteren... Even stilstaan en luisteren in de natuur, in de supermarkt, de bushalte, op straat, op het werk (!). Luisteren naar de klanken, ritmes die komen en gaan alsof je met je aandacht bij je hoofd of oor bent. Daar zijn waar waar ze aankomen.

Becommentarieer ze niet, voorzie ze niet van gedachten alleen maar gewaarworden, lichamelijk, zonder betekenissen.

Er meer zijn heeft op de eerste plaats te maken met zijn in het moment en met ontvangen. Luisteren naar geluiden, zonder ze te pakken met etiketten of titels. Zonder commentaar van goed- en afkeuring. Geen 'hard' waarnemen, maar ontvangend gewaarworden, gewaarzijn.

En zoals altijd: dit hoeft niet te lukken, het is geen prestatie maar een richting die je inslaat. Maak er tijd voor en de resultaten zullen je verbazen.

Ook tijdens de trainingen Tacoyo worden de doe- en zijnstand bewust afgewisseld. Steeds even gas terug nemen en stil staan bij wat is en bij wat wordt gevoeld om van daaruit keuzes te maken. "Manage your energy, not just your time".

Wil je meer weten over Tacoyo? 
Let's Work Be Proud is de tak van Tacoyo Nederland voor alle organisaties in Nederland. Wil je de principes van TACOYO ervaren op het werk? Wil je onze andere vitaliteitsprogramma’s ontdekken? Ook online seminars zijn mogelijk.

 

Human Being

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 april 19

NAAR BOVEN