deutsch  english    

Hoe maak je stress je vriend

Stress doet je hart racen, versnelt je ademhaling en doet je zweten. Stress werd lange tijd gezien als vijand nummer 1. Echter, nieuw onderzoek toont aan dat stress enkel gevaarlijk is als je denkt dat het gevaarlijk is! Gezondheidspsychologe Kelly McGonigal stelt een radicale suggestie voor en spoort je aan om stress als iets positiefs te zien; omarm je stress.

In deze Ted-talk brengt zij een hele nieuwe visie op stress. Maak stress je vriend. Want stress blijkt enkel gevaarlijk als je denkt dat het gevaarlijk is! Betekenis in je leven nastreven is gezonder dan ongemak proberen te vermijden. De beste manier om levensbeslissingen te maken is juist dat na te jagen wat betekenis in je leven brengt en jezelf te vertrouwen dat je de stress die volgt, aankan.

Tacoyo omarmt stress in haar intervaltrainingen en leert je om stress beter aan te kunnen. Stress (spanning) wordt steeds tijdens inspanning en met een glimlach opgebouwd om daarna weer los te laten tijdens micropauzes van ontspanning. Het laatste kwartier van de training bestaat uit een ontspanningsoefening. Wil je ook eens ervaren hoe het is om stress op positieve wijze te lijf te gaan? Kijk hier voor een club bij jou in de buurt. Move your body, Relax your mind; veel plezier!

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 september 07

NAAR BOVEN