deutsch  english    

hoe vaak neem jij een pauze?

De natuurlijke toestand van de hersenen is dagdromen. Gedacht wordt dat dagdromen niet productief is. Juist in deze stand van ons brein worden zelfkritiek en angst uitgeschakeld en krijgt creativiteit de ruimte. Dit staat vermeld in het boek “Een opgeruimde geest” van Daniel Levitin.

Juist door het nemen van pauzes gedurende de dag kunnen we beter functioneren en neemt onze productiviteit toe. Globaal genomen kunnen we tussen de anderhalf en drie uur aaneengesloten werken. Daartussen hebben we ongeveer vijftien minuten pauze nodig. Een dutje doen is dan ook zeer zinnig. Een kwartier slapen overdag kan gelijk staan aan anderhalf uur nachtelijke slaap. Je productiviteit neemt snel af als je geen pauzes neemt. Onze hersenen raken overbelast en de juiste keuzes maken wordt steeds moeilijker.

De dagdroomstand kunnen we ook oproepen door lichaamsbeweging of door muziek te luisteren. Even je ogen sluiten of gewoon even staren door het raam naar buiten of naar een mooie poster met natuur.

Ook Tacoyo draagt bij tot een beter functioneren en het verkrijgen van meer creativiteit. Tijdens Tacoyo worden bewegen en ontspannen afgewisseld en dat alles op muziek. Daarbij worden tijdens de intervaltraining van een uur korte pauzes toegepast voor herstel van lichaam en geest. Tot slot, en als wezenlijk onderdeel van de training, volgt een lange ontspanning van een kwartier. Na een uur inspanning is het nemen van een pauze en het daarmee toelaten van rust en ontspanning weldadig voor lichaam én geest. Even een dagdroomstand aannemen en lichaam en geest kunnen er weer tegen!

Hier kun je kennismaken met Tacoyo. Lichaam en geest varen er wel bij; voor een beter functioneren en meer creativiteit. Veel trainingen worden nu online of buiten gegeven. Veel plezier!

Pauze

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 mei 22

NAAR BOVEN