deutsch  english    

Hoeveel slaap hebben wij nodig?

De meeste mensen hebben gemiddeld zeven tot acht uur slaap per nacht nodig. Maar dit is geen wet. Er zijn zowel naar boven als naar beneden uitzonderingen. Een enkeling heeft aan zes uur slaap genoeg, anderen hebben meer dan acht uur per nacht nodig om zich goed te voelen.

Baby's slapen in het begin het grootste deel van een etmaal, maar al heel snel komt daar verandering in. Bekijk in de tabel onder de link hoeveel slaap een baby en kinderen gemiddeld nodig hebben. 

Bij het ouder worden, verandert ook de behoefte aan slaap bij volwassenen. De meeste ouderen slapen minder dan toen ze jonger waren.

Afwijkingen van de regel van acht uur slaap per nacht hoeven in principe geen probleem te zijn. Het wordt pas een probleem wanneer je dagelijkse functioneren belemmerd wordt door het gebrek aan slaap. 

lees verder...

Tijdens een Tacoyo training laten we de spanning los en ervaart je lichaam rust. Dat doen we door eerst spanning in je lijf op te bouwen tijdens de inspanning om het vervolgens weer los te laten tijdens de ontspanning. Dit golfprincipe werkt erg goed voor lichaam en geest. Kijk hier voor een training bij jou in de buurt en kom gerust langs voor een proefles.

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 oktober 29

NAAR BOVEN