deutsch  english    

Kun je beter je hoofd of je hart volgen?

Volg je je hart of je verstand? Als je kiest, heb je altijd het gevoel dat je het andere tekort doet. Het is niet de vraag welke van de twee je moet kiezen, het gaat om de volgorde ervan. 

Je hart staat voor je gevoel, je passie en je intuïtie. Dat wat jij diep van binnen wil in je leven. Vaak weet je heel goed wat je wil, maar het zijn die eeuwige stemmetjes in je hoofd die het tegenhouden. 'zou je dat nu wel doen, dat kan jij niet' of je ziet andere beren op de weg.

Je verstand behoed jou voor gevaarlijke situaties, is handig bij het uitwerken van je plannen, het bereiden van een maaltijd en houd je met 2 benen op de grond.

Probeer je hart op de eerste plaats te laten komen en gebruik je verstand om het goed uit te voeren. Stel je wilt een nieuwe baan, je voelt dat de tijd rijp is om een nieuwe stap te zetten. Ga het doen! En dan pas ga je je verstand gebruiken om de volgende stap te zetten. Te kijken welke baan bij je past en de stappen te nemen die nodig zijn om je droom te bereiken.

Als je altijd eerst je verstand volgt, komt er weinig van je mooie plannen terecht. Dan zal er altijd een stemmetje tegen je zeggen dat je iets niet moet doen. Dan word je als het waren altijd geremd in dat wat je echt wil doen. Dat wat je echt wil zijn.

Misschien moet je het in het begin oefenen. Want wij zitten heel erg in ons hoofd. Stap er eens uit en voel wat je daadwerkelijk wil. Diep van binnen weet je dat namelijk al lang.

Wil je weten hoe je dat kunt doen en welke vervolgstappen je kunt nemen om nog beter naar je hart te leren luisteren? Neem dan eens hier een kijkje.

Tijdens de TACOYO les volgen we ook vaak ons hart. In de ontspanningsmomenten keren we vaak naar binnen om zo te voelen en te ervaren wat er op dat moment is. Zonder oordeel. Zo leer je steeds beter je gevoel en je hart te volgen en te vertrouwen. Om daarna weer vol gas door te gaan tijdens de inspanning. Ben je benieuwd of TACOYO bij je past? Kijk hier voor een trainer bij jou in de buurt en doe mee voor een gratis proefles. Veel plezier!

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2022 januari 16

NAAR BOVEN