deutsch  english    

Laat je hersenen niet zitten

Lichaamsbeweging houdt niet alleen ons lijf maar ook ons brein in conditie. Dat blijkt steeds duidelijker uit wetenschappelijk onderzoek. Beweging baat het brein, en daarmee de gezondheid, van de wieg tot het graf. Als kinderen sporten worden ze slimmer en wie meer beweegt verkleint de risico's op het ontwikkelen van dementie.

Professor Erik Scherder heeft op zijn Youtube kanaal vele video's staan, waarin hij op zijn geheel eigen en inspirerende wijze spreekt over de gevaren van bewegingsarmoede. Door te bewegen stimuleer je de doorbloeding van spieren én van de hersenen.

In zijn boek ‘Laat je hersenen niet zitten’ legt hij uit dat zitten het nieuwe roken is. We worden wereldwijd steeds minder actief en steeds luier. Prof. Scherder pleit ervoor om weer 'gewoon' te gaan bewegen. Het beoefenen van topsport is niet nodig. Gewoon vaker in de benen en zorgen voor afwisseling in houding en bewegen.  

TACOYO heeft afwisseling van houding en bewegen in haar methode ingesloten. Laat je hersenen niet zitten en probeer eens een proefles TACOYO uit! Hier kun je terecht voor een club bij jou in de buurt. Veel trainingen worden nu online gegeven. Gewoon bewegen met plezier!

Laat je hersenen niet zitten

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 januari 04

NAAR BOVEN