deutsch  english    

Leer gezond ademen

Een gezonde ademhaling is essentieel voor een goede gezondheid. Een verkeerde ademhaling kan een groot aantal klachten veroorzaken, zoals astma, hoge bloeddruk, slaap apneu, chronische vermoeidheid, allergie, angst, spierpijn, emfyseem, hooikoorts (en nog veel meer). De Buteyko Methode normaliseert de ademhaling zodat deze klachten geheel kunnen wegtrekken.

Wat is een gezonde ademhaling? Hier lees je er meer over. Als je je ademhaling heel eenvoudig wilt testen dan kun je dit doen door het meten van de zgn. Controle Pauze.

Ook tijdens een Tacoyo training staat ademhalen centraal. Elke les letten we op onze ademhaling en doen we ook een ademhalingsoefening tijdens het yoga stukje in het begin op het einde van de les. 

Een ander principe van de training: We laten we de spanning los en daardoor ervaart je lichaam rust. Dat doen we door eerst spanning in je lijf op te bouwen tijdens de inspanning om het vervolgens weer los te laten tijdens de ontspanning. Dit golfprincipe werkt erg goed voor lichaam en geest. De meeste trainingen gaan online gewoon door. 

Wil je weten welke producten Tacoyo nog meer heeft? Let's Work Be Proud is de tak van Tacoyo Nederland voor alle organisaties in Nederland. Wil je de principes van TACOYO ervaren op het werk? Wil je onze andere vitaliteitsprogramma’s ontdekken? Ook online seminars zijn mogelijk.

Leer goed ademen

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 januari 30

NAAR BOVEN