deutsch  english    

Leer houden van je lichaam

Je lichaam is het mooiste gereedschap dat je ooit zult hebben. En wat je er ook van vindt, je zult met je lijf moeten leren leven. Je lijf is geen auto die je even kunt inruilen als hij het niet meer goed doet of als je graag een nieuw, glimmend exemplaar wilt. Met deze tips leer je meer van je lichaam te houden.

Het is belangrijk dat je een gezonde verhouding met je lichaam ontwikkelt. Als je op dit moment erg ontevreden bent over je lijf is het moeilijk om ervan te houden. Deze ontevredenheid staat echter de groei van je zelfvertrouwen in de weg.

Als je meer zelfvertrouwen wilt, en beter in je vel wilt zitten, doe je er goed aan om te leren houden van je lichaam. Deze liefde voor je lijf ontwikkel je door het te leren accepteren en waarderen zoals het is, en door bewuster met je lichaam om te gaan. We hebben een aantal tips voor je:

1) verzorg je lichaam
Zorg goed voor je lijf door gezonde voeding, genoeg beweging en persoonlijke hygiëne.

2) werk aan je lichaam
Hou je lichaam fit, stel doelen voor jezelf. Zie je lijf als een auto die onderhoud nodig heeft.

3) luister naar de signalen van je lichaam
Als het controle lampje van je auto brandt, ga je naar de garage. Hoe ga jij om met signalen van je lijf? Luister jij er naar of negeer jij ze?

4) bekijk je lijf en accepteer het
Ga voor de spiegel staan en besef: dit is mijn lijf, hier doe ik het mee en het is helemaal prima!

5) leer meer over hoe je lijf werkt
Weet jij hoe je lijf werkt? Echt werkt? Als je meer inzicht hebt, accepteer je het ook meer. Jij zit gewoon prachtig in elkaar.

Lees het hele artikel hier...

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 september 22

NAAR BOVEN