deutsch  english    

Leer nog beter thuiswerken

Thuiswerken brengt unieke uitdagingen met zich mee, zeker in Coronatijd. Een van die uitdagingen is een toename van uitstelgedrag. Deze tips helpen je daarbij.

Thuiswerken heeft een hoop voordelen, maar kent ook een aantal unieke uitdagingen. Je bent veel meer toegewezen op jezelf. Je moet goed kunnen plannen en het ontbreken van je collega's kan je eenzaam maken. Deze tips kunnen helpen:

1) vereenvoudig je dagplanning door meer overzicht
Maak een planning. Schrijf de avond van tevoren maximaal drie taken op die je morgen gaat doen. Leg de lat niet te hoog zodat je het gaat halen. Schrijf nog drie kleine taken op die je kunt doen als je tijd over hebt. De volgende dag ga je gelijk aan de slag met de eerste taak van je lijst. 

2) werk in kleine sprints door jezelf pauze's te geven
Zet een timer op 25 minuten en werk ongestoord door aan je taak. Daarna neem je 5 minuten pauze. In deze pauze kun je wat voor je uit staren, de benen strekken, een ademhalingsoefening doen of even wandelen. Dan begin je weer opnieuw.


3) verander je omgeving waardoor je productiever wordt
Zorg dat je niet gestoord kunt worden, zet je telefoon uit en ruim je werkplek op. Begin met de taak die het lastigste is, dan heb je die maar gehad. Let op je werkhouding en schakel desnoods je mail- en berichten box even uit als je werkt.


4) verleid je brein door deze 2 technieken als het even écht niet lukt;
- Daag jezelf uit om 7 minuten aan je taak te werken. Onderzoek toont aan dat je brein dan uit de weerstand blijft. Daarna pak je een korte pauze en beslis je of je nog een 7 minuten ronde pakt of niet.
- Geef jezelf de ruimte om een andere, nuttige taak te doen. Zo kom je sneller terug in de productieve flow. 

Het hele artikel vind je hier.

Ook tijdens de TACOYO training trainen we ons lijf in korte om in de juiste flow te komen. We wisselen inspanning en ontspanning af. Zo leer je je lijf en je brein om steeds de spanning los te laten. Dit golfprincipe zorgt voor meer rust en een betere focus. Wil je meedoen? Veel trainingen worden nu online of buiten gegeven. Kijk hier voor een trainer die bij je past en doe mee!

thuiswerken

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 mei 16

NAAR BOVEN