deutsch  english    

Maak gebruik van de zon en word vrolijker

Veel mensen hebben depressieve klachten. Zonlicht kan dat wellicht voorkómen, zo ontdekte het VU medisch centrum. Het blijkt dat mensen met een depressie een veel lager vitamine D gehalte in hun bloed hebben dan mensen die zich vrolijk voelen. Zo’n tweederde van onze voorraad vitamine D maken we aan met behulp van de zon.

De rest halen we uit onze voeding. Wie geregeld fietst, wandelt of in de tuin werkt, krijgt minder snel vitamine-D-tekort. Bovendien hebben het zogenaamde ‘blauwe licht’ van de zon – onderdeel van het zichtbare licht van de zon, dat alle kleuren van de regenboog bevat – én de UV-stralen waarschijnlijk ook een positief effect op je humeur. 

Dit zijn nog meer voordelen als je voldoende vitamine D in je lijf hebt:

- het zorgt voor gezondere botten, sterkere spieren en een betere conditie
- je hebt minder kans op darmkanker, prostaat- en borstkanker en MS
- je huid wordt rustiger. Vooral mensen met psoriasis, acné en eczeem hebben hier baat bij
- door de UV-A stralen in de zon daalt je bloeddruk

Een weekje bakken in de zon op vakantie is niet de bedoeling, dit is schadelijk voor je huid en je bereikt er bovengenoemde voordelen niet bij. Je moet echt elke dag minimaal een uur naar buiten in het zonlicht om deze voordelen te ervaren.

Heel veel TACOYO lessen worden nu buiten gegeven. Lekker in het zonnetje, de wind in je haren. Buiten sporten is gezond, lekker en gezellig. Kijk hier voor een training bij jou in de buurt en meld je aan!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2022 mei 15

NAAR BOVEN