deutsch  english    

Meer vitaliteit en een sterker hart

Meer vitaliteit en sterker hart door te golven?!Heb je je wel eens afgevraagd of je kunt golven? “Waarom zou ik?” kun je denken.Het stellen van deze vraag is alleen van wezenlijk belang als je meer vitaliteit (lees: energie) en een betere conditie&gezondheid wilt!

Golven is één van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste vaardigheid, om meer vitaliteit te verkrijgen en te behouden. Daarbij ook om je conditie&gezondheid te verbeteren.

We hebben het bij golven niet over de sport van o.a. de Nederlands topgolfer Joost Luiten maar over het kunnen afwisselen van perioden van (in)spanning en ontspanning.

In je werkleven, maar ook in je persoonlijke en gezinsleven wordt veel van je gevraagd. Om optimaal te kunnen functioneren en plezier te beleven in de dingen die we doen is het van wezenlijk belang om je energie regelmatig weer op peil te brengen.  

De wisselvalligheid van je dagelijks leven beïnvloedt echter de afwisseling tussen ontladen en heropladen van vitale energie. 

De oplossing voor meer vitaliteit is eenvoudig: “Maak golven!” Elke ‘piek’ van inspanning laten volgen met een ‘dal’ van ontspanning. Een periode van spanning en stress laten volgen met een periode van rust en herstel. Daarbij kan je hart beter getraind worden. Tijdens de piek van inspanning (interval) wordt de hartslag vlot omhoog gebracht. Je lichaam zoekt voortdurend naar balans en wordt spelenderwijs getraind om snel te herstellen. Een sterk en gezond hart kan ook meer aan.

Tacoyo maakt golven! Tijdens elke training Tacoyo worden op inspirerende muziek perioden van in- en ontspanning afgewisseld. Meer vitaliteit en een gezonder hart?

Hier kunt je terecht voor een vrijblijvende proefles. Veel plezier met Tacoyo!

 

Een sterk hart voor meer vitaliteit

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 augustus 15

NAAR BOVEN