deutsch  english    

Met wie vergelijk jij jezelf?

Het begint al gelijk nadat je geboren bent: "O, hij lijkt wel op zijn vader zeg". En door de jaren heen wordt het er niet minder op. Je wordt constant vergeleken met anderen. Op school de ene test na de andere. Als je afwijkt van de norm, krijg je extra bijles. Gek eigenlijk. Want de enige met wie jij je zou moeten vergelijken is jezelf.

Ieder mens heeft een doel in zijn leven. Een missie. En wat die missie ook is, jij bent jij. En je bereikt jouw doel op je eigen manier en in je eigen tempo. Wat is het nut dan om je steeds te vergelijken met andere mensen? Zij doen het immers ook op hun eigen manier en in hun eigen tempo. Vergelijken geeft alleen maar onrust. De enige met wie jij jezelf zou moeten vergelijken is: Jezelf. Zet elke dag een stap. Zorg dat je morgen beter bent dan vandaag. Want dat is het enige wat telt.

Met wie vergelijk jij jezelf?

Kijk de inspirerende video hieronder:

 

Ook tijdens de Tacoyo training vergelijken wij ons met onszelf. Proberen we elke training weer sterker en fitter te worden. Met maar 1 tegenstander; jij zelf. Wil je ook een keer meedoen? Kijk hier voor een club bij jou in de buurt.

ted

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2022 mei 01

NAAR BOVEN