deutsch  english    

My New Lifestyle: koele tips tijdens hitte

Er zijn mensen die warm weer heerlijk vinden. Maar veel mensen komen zwetend en puffend de dag door. En laten we het over de plakkerige nachten maar helemaal niet hebben dan. Met een paar simpele tips kun je er wat aan doen.

1) ramen open / dicht

Als het buiten koeler is dan binnen gooi je al je ramen en deuren open en als het warm begint te worden gooi je alles pot dicht. Zo hou je de warmte zo lang mogelijk buiten.

2) pas je tempo aan

Je wilt van alles, je moet van alles. Maar het is veel koeler als je je aanpast aan de wamte. Doe zoals de mensen in de Zuidelijke landen. Sta vroeg op, doe wat je moet doen en als het warm is, pas je je tempo aan. Blijf rustig. Doe een middagdutje en ga pas weer wat doen als het minder warm is. Hou je kalm en koel. 

3) eet en drink

Drink 1/2 tot 1 liter water meer dan normaal. Eet veel fruit en wees matig met koffie, pittige gerechten en alcohol. Eet een lekkere frisse salade of bestel je eten zodat je zelf niet achter dat hete fornuis hoeft te staan.

4) hou je slaapkamer koel of slaap buiten

Is je slaapkamer warm? Gooi de ramen open en slaap met zonder de gordijnen dicht onder een klamboe. Doe koud water in een kruik of neem koelelementen in een washandje mee naar bed. Doe rijst in een sok, knoop hem dicht en leg in de vriezer. Gooi je matras naar beneden of slaap buiten. 

5) trek de stekker eruit

Alle apparaten die stroom verbruiken leveren warmte. Dus haal de stekkers er zo veel mogelijk uit (vriezer en koelkast natuurlijk niet).

6) wat trek je aan

Draag katoenen kleding in een lichte kleur en slaap niet te bloot. Zo kan je lichaam de warmte beter kwijt. In warme landen lopen mensen juist in lange mouwen. Zo kan het lichaam zweten, wordt het shirt nat en koel je af. Misschien niet zo fris, maar wel heel effectief!

7) thuiswerken

Kijk wat de koelste plek in huis is en ga daar werken. Verander van plek als het te warm wordt. Je laptop geeft veel warmte af, misschien kun je buiten gaan zitten. Werk vroeg in de ochtend en in de avond en neem regelmatig een pauze.

In ons online programma My New Lifestyle krijg je tips en tools om je leven zo fijn mogelijk te maken. Ook bij warmte. Onze coaches helpen je als je dat nodig hebt en zo ga je stap voor stap naar een gezonde leefstijl. Ben je benieuwd hoe wij dat aanpakken? Neem een kijkje op onze site.

heet

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 juli 31

NAAR BOVEN