deutsch  english    

My New Lifestyle recept

In ons online programma krijgen de deelnemers recepten van ons. Deze recepten zijn lekker en gezond. Daarnaast gaan ze elke week aan de slag met een voedingsopdracht. Een van de opdrachten is dat ze zelf een gezond recept moeten plaatsen in onze Facebook groep. Dat levert dan gelijk weer een hele berg aan heerlijke en gezonde recepten op.

We willen jullie graag een recept geven wat door een van de deelnemers is geplaatst. We hebben het zelf natuurlijk ook gemaakt (Coach Anneke en haar gezin zijn proefkonijnen) en deze is unaniem goedgekeurd! Het lijkt een beetje op een loempia, maar dan nog lekkerder. En een stuk gezonder.

 
Ingredienten voor 1 taart (voor ongeveer 3 personen)
- 5 vellen filodeeg
- 300 gram kipfilet (borst)
- 400 gram (Thaise/Oosterse) wokgroenten
- 50 gram peen julienne
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- 1/2 (kippen)bouillonblokje
- 1 1/2 eetlepel sojasaus
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- 1/2 theelepel chilipoeder
- Een snuf gemberpoeder of klein stukje verse gember
- Peper
- Zout
 
Bereiden:
1. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 175 graden.
2. Vet een springvorm/taartvorm in en beleg de bodem met 1 vel filodeeg. Bekleed vervolgens de randen van de vorm met de andere vellen. De vellen laat je over de rand hangen (die worden aan het eind naar binnen gevouwen wanneer de vulling erin zit).
3. Kook de kipfilet met het halve bouillonblokje in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de kip afkoelen en trek vervolgens uit elkaar met twee vorken (tot “pulled chicken”).
4. Doe een eetlepel olijfolie in de pan en en voeg de knoflook toe (en als je verse gember gebruikt doe deze dan ook nu in de pan).
5. Daarna de wokgroenten, de peen julienne en het gemberpoeder toe voegen. Voeg na een aantal minuten twee eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel sojasaus toe.
6. Voeg vervolgens de uit elkaar getrokken kip toe en voeg de laatste eetlepel ketjap manis en de sambal oelek toe. Voeg zout en peper naar smaak toe
7. Klop twee eieren los met de chilipoeder (en eventueel wat zout) en 1/2 eetlepel sojasaus.
8. Schep de inhoud van de pan (wat net gewokt is) in de taartvorm. Giet het ei-mengsel vervolgens over de vulling en schep dit met een lepel kort door elkaar.
9. Vouw de stukken filodeeg die over de rand hangen voorzichtig terug naar binnen, over de gewokte inhoud. Bestrijk de bovenkant van de vellen filodeeg lichtjes met wat olie (of met het restant van het ei-mengsel dat je in een bakje hebt losgeklopt).
10. Zet de taart ongeveer 40 minuten onderin de oven. Controleer af en toe of de bovenkant niet verbrandt (dit kan soms hard gaan met filodeeg). Wordt de bovenkant te bruin? Leg dan een stuk aluminiumfolie op de bovenkant van de taartvorm.
11. Serveer de taart met eventueel chilisaus, gebakken uitjes, ketjap manis en een salade! Eet smakelijk!
Variatietips:
- Je kunt de vulling aanpassen met de groenten die jij lekker vindt (je kunt er bijvoorbeeld ook een Italiaanse versie van maken!).
- Je kunt (glas)noedels toevoegen aan de vulling. Bereid deze dan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd of knip ze dan in kleinere stukjes en meng ze door het groenten-en-kip-mengsel in de pan (voeg deze op het laatste toe).
- Je kunt eventueel ook wat cashewnoten in stukjes door de vulling doen.
 
Eet smakelijk! Dank je wel Desiree voor dit heerlijke recept.
 
Wil jij ook lekkere recepten krijgen die jou op weg helpen naar een gezonde(re) leefstijl? Lees dan hier alles over ons unieke online programma. Nu met €40,- lentekorting!

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 april 10

NAAR BOVEN