deutsch  english    

My New Lifestyle; recept waar het hele gezin van smult

Kook jij altijd voor het hele gezin? En eet iedereen altijd alles lekker op of heb je moeilijke eters? We hebben een tip die heel goed werkt; verstop het eten in een 'cadeautje'. Maak het iets fijner (kinderen houden vaak niet van stukjes) en verpak het in filodeeg.
 
Een heerlijk recept wat je voor de kinderen makkelijk kunt aanpassen in de 'cadeautjes' variant is Kip Courgette onder een dakje.
 
Voor 4 personen;
- verwarm de oven voor op 180 graden
- bak 250 gram kipfilet in stukjes aan in wat olijfolie.
- doe er een gesnipperde ui bij en een bakje champignons in stukjes.
- kruid het met zout, peper, 1 theelepel kerriepoeder en gedroogde oregano en 2 eetlepels sojasaus (Kikoman).
- voeg op het laatst 1 courgette toe in stukjes.
- vet een ovenschaal of kleine springvorm in en bekleed de zijkanten met filodeeg. Laat het over de rand hangen. Hou wat apart voor de 'cadeautjes".
- haal een paar eetlepels van het gerecht uit de pan en snij dat fijner (of pureer het) en hou apart.
- doe het gerecht uit de pan in de ovenschaal en klap het filodeeg er overheen. Smeer de bovenkant eventueel in met wat eigeel of melk. Zet alvast in de oven (in totaal 20 min of tot het filodeeg mooi goudbruin is)
- voor de cadeautjes; leg op een plakje filodeeg een lepeltje van het 'prutje' en vouw het helemaal dicht tot een pakketje. Leg de cadeautjes op wat bakpapier en bak het nog 10 min af in de oven.
 
in de cursus krijg je recepten die passen in een gezond eetpatroon. Ze zijn makkelijk te maken, lekker en je hele gezin eet lekker mee. Wij houden van simpel en geen poespas.
 
wil jij ook lekker en gezond koken? Makkelijke recepten krijgen waar ook je kinderen van smullen? Wij leren jou te koken zonder poespas, zodat je steeds gezonder gaat worden. Nieuwsgierig naar ons online programma? Kijk hier en doe gezellig met ons mee.

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 juli 03

NAAR BOVEN