deutsch  english    

My New Lifestyle; zwemmen in de ochtend

Zwem in de vroege ochtend en voel je de hele dag fit en helder.
 
Coach Anneke gaat vaak in de ochtend zwemmen in de Waal. Hoe ziet haar ochtendritueel er dan uit en hoe pakt ze het aan?
 
Anneke: "Ik ga vroeg op pad. Ik sta op, drink eerst 2 glazen water ('s nachts droogt je lichaam uit en dat vocht moet aangevuld worden), poets mijn tanden, haal de hond uit de bench en ga op pad. Ik lig meestal rond 7.00 - 7.30 uur in het water. Alles is nog heerlijk rustig en de natuur ontwaakt.
 
Ik loop eerst het water in tot mijn knieën. Ik adem een paar keer diep en in uit en loop het water in tot mijn middel. Vervolgens maak mijn polsen nat en herhaal de ademhaling. Dan laat ik me rustig voorover vallen het water in en zwem een stuk heen en weer langs het strandje. Ik zwem altijd in de Waal en daar is stroming, dus ik ga nooit diep. Waar ik zwem, kan ik nog steeds staan. Vaak gaat mijn man ook mee en zwemmen we samen. Hond Puck zwemt met ons mee of scharrelt wat rond in het zand. Afsluitend doe ik nog wat oefeningen in diep water. Lekker voldaan, fit en klaarwakker (je lijf tintelt nog wat na) kleed ik me weer om en wandel weer terug naar huis.
 
Sommige mensen vragen aan me of dat niet enorm koud is. En weet je; ik ben een enorme koukleum, zit vaak lekker met een dekentje op de bank en in de zomer kan ik een half uur doen om 'door te komen' met zwemmen, maar dit is toch anders. Omdat jij niet warm bent, is het verschil met jou en het water kleiner. Daarom is het veel makkelijker om erin te gaan. En kou zit ook in je hoofd he? Als jij maar tegen jezelf blijft zeggen dat het zo koud is, is het dat ook.
 
Ik zou zeggen; probeer het eens. Er zijn veel groepen die gaan zwemmen. Zoek ze eens op en ga met ze mee. Of ga lekker alleen en geniet van de stilte."
 
Wil je ook de dag fit beginnen? In ons online programma krijg je elke dinsdag en zaterdag een workout. Als je die in de ochtend doet, nog voor je ontbijt, verbrandt je lichaam gelijk je vetreserves en ben je klaar om de dag te beginnen. Doe je met ons mee? Ga naar www.mynewlifestyle.nu om je in te schrijven en te beginnen met je nieuwe lifestyle.

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 juni 19

NAAR BOVEN