deutsch  english    

Oefening om makkelijker te leren mediteren

Mediteren is je hoofd even leeg maken. In het moment zijn zonder daar iets van te vinden. Soort slapen maar toch wakker zijn. Je gedachten laten gaan zonder ze te veroordelen.
 
Het is net als tanden poetsen. Als je het eenmaal in je dagelijkse routine verwerkt, kun je niet meer zonder en merk je het gelijk als je het een keer overslaat.
Mediteren geeft je rust in onrustige tijden en het is een goede routine om stress buiten de deur te houden.
 
Wil je graag leren mediteren maar vind je het lastig of schieten jouw gedachtes alle kanten op? We hebben een simpele oefening voor je die je hierbij helpt.
 
Ga ergens zitten waar je niet gestoord kunt worden en spreek met jezelf een tijd af. Om te beginnen is 3 minuten al mooi en zo kun je het opbouwen naar 11 minuten.
Zet een timer en spreek met jezelf af dat je niet kijkt hoe lang je nog 'moet' blijven zitten en dat je niet stopt voordat de timer afgaat.
- ga zitten in een voor jou gemakkelijke houding. Dat kan zijn in kleermakerszit of gewoon op een stoel.
- sluit je ogen en ontspan je lichaam
- zet de timer aan
- adem eerst een paar keer rustig in en uit
- adem in en tel 1
- adem uit en tel 2
- ga zo door tot je bij 10 bent
- van 10 ga je weer terug naar 1
- enz
- raak je de tel kwijt? Dat is niet erg. Vind er niks van, begin gewoon weer bij 1.
 
Succes!
 
Ook tijdens de TACOYO training passen we meditatie toe. Tijdens de les wisselen we inspanning en ontspanning af en we sluiten de les af met een eind ontspanning van een kwartier. Zo verlaat je de les weer heerlijk ontspannen en met een grote glimlach op je gezicht. Wil je ook eens meedoen om te kijken of TACOYO bij je past? Voel je welkom voor een gratis en vrijblijvende proefles!
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2022 januari 02

NAAR BOVEN