deutsch  english    

Oefeningen voor een soepele rug

Rugpijn is er in allerlei vormen. In veel gevallen gaat het vanzelf weer over. Wat kun je doen als dat niet zo is? Rugpijn is één van de belangrijkste oorzaken van ziekteverzuim. Het is dan ook één van de hoofdredenen voor een bezoek aan de huisarts. Terwijl bij 90% van de mensen met rugklachten geen oorzaak wordt gevonden speelt stress vaak een rol. Stress heeft een bewezen negatief effect op rugklachten.

Bij stress is het belangrijk om het gevoel te krijgen weer enige controle te hebben. Oefeningen kunnen daar bij helpen. Een van de eenvoudigste manieren om van die rugpijn af te komen, is yoga. Hier zijn een aantal oefeningen die je thuis kunt uitvoeren om pijn te verlichten. Op deze site vind je adviezen bij rugpijn.

Voorkomen is beter dan genezen! Deze oefeningen dragen bij tot een meer soepele rug en verlichten rug- en nekklachten. Je krijgt er energie van en je kunt je beter focussen. Een goede start van de dag! 

Tacoyo biedt een verscheidenheid aan oefeningen aan welke je (preventief) kunt gebruiken om weer meer het gevoel van controle te krijgen. Naast bewustwordings- en ademhalingsoefeningen zijn dit oefeningen ontleend aan de yoga. Kom gerust eens langs voor een proefles en laat je verrassen. Veel plezier!

Yoga-Zonnegroet

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 augustus 05

NAAR BOVEN