deutsch  english    

positief denken; zo doe je dat

Is bij jou het glas altijd half vol of half leeg? Het zegt veel over hoe jij in het leven staat. We vinden onszelf vaak een optimist, een positief ingesteld persoon. Maar is dat ook echt zo? Zie jij echt altijd de zonnige kant van de dingen in? Wij mensen hebben van nature negatieve gedachtes. Dat helpt ons te overleven. En het is ook makkelijker dan positief denken. We zeuren heel wat af. Heerlijk. Maar hoe zorg je er nu voor dat je het glas meer half vol gaat zien? We hebben tips voor je.

Jouw gevoelens komen voort uit je gedachten. En die gedachte is niet de waarheid. Stel jij denkt over jezelf dat je te dik bent. Dat is niet de waarheid, dat is jouw bevinding. Een ander vindt je vast helemaal prachtig zoals je bent. En jouw gedachte is niet goed of fout, het is gewoon jouw gedachte. Niet meer en niet minder. 

Maar als jij alleen maar positieve gedachten over jezelf zou hebben, dan zou je je wel een stuk beter gaan voelen. Dan kan je de hele wereld aan. En dat kun je trainen met de onderstaande tips:

- wees dankbaar voor wat je hebt
- waardeer kleine dingen en momenten
- vergelijk jezelf nooit met een ander, ieder bewandelt zijn eigen pad
- geniet van het leven
- wees je bewust van je eigen gedachten
- buig negatieve gedachten om naar positieve
- relativeer, het valt allemaal wel mee

Wil je meer lezen over dit onderwerp?

Wil je vijf oefeningen in positief denken doen? 

positieff

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 september 06

NAAR BOVEN