deutsch  english    

Positief omgaan met negatieve mensen

Je  kunt niet met iedereen even goed opschieten. Dat is niet erg en hoort bij het leven. Negatieve mensen probeer je zo veel mogelijk te vermijden. Maar je zult ze ook tegenkomen in je directe omgeving. Familie, werk, vriendengroep. Hoe ga je met deze mensen op een positieve manier om, zonder jezelf leeg te voelen na afloop?

 

              "you cannot have a positive life and a negative mind"

 

Omgaan met negatieve mensen kan vermoeiend zijn. Maar je hebt geen controle over het gedrag van mensen. Je kunt wel invloed uitoefenen op de acties die jijzelf doet. En zo kun je wel degelijk de negatieve sfeer ombuigen. Probeer deze tips eens:

 

1) Stuur het gesprek weg van negatieve onderwerpen.
Negatieve mensen blijven vaak doorpraten over hun ellende. Ze gooien al hun sores op jouw bord. Ga er niet in mee, buig het gesprek om naar iets anders; 'Zo dat is niet zo fijn zeg, maar heb je ook nog iets leuks gedaan dit weekend?'

2) Stel verfrissende vragen.
Als je een vraag stelt, wil de ander antwoorden. Zo werkt je brein. Stel een vraag waar een positief antwoord op mogelijk is; 'waar verheug je je op komende tijd?'

3) Vertaal de negatieve boodschap in je hoofd.
Mensen die negatief zijn of praten doen dat vaak omdat ze ergens mee zitten. Het is een schreeuw om aandacht. Besef dat er vaak een hele lading onder zit. Probeer te achterhalen wat er daadwerkelijk speelt en of je deze persoon wellicht kunt helpen. Of laat het voor wat het is en weet dat deze persoon niet zo fijn in het leven staat als jij wellicht.

4) Weet dat jij niet met de oplossing hoeft te komen.
Probeer die ander niet te veranderen. Dat kan hij of zij alleen zelf. Accepteer ze zoals ze zijn. 

5) Gedraag je positief.
Als jij gewoon jezelf blijft en positief, dan ben je als een magneet voor de ander. Mensen zijn graag in de buurt van positieve mensen. Zo heb je wel degelijk invloed op negatieve mensen. Blijf lekker jezelf en laat je goede humeur niet verpesten door mensen die nou eenmaal anders in het leven staan dan jij.

 

Bron: SoChicken

 

Sporten draagt ook bij aan een positieve instelling. Tijdens de TACOYO laten we alle overtollige spanning in het lichaam los zodat je weer met een grote glimlach de zaal verlaat. Dat doen we door eerst spanning aan te brengen in je lijf (conditie + kracht training) en daarna de spanning bewust weer los te laten (ontspanning). Heb je zin in een proefles om te kijken of het bij je past? Kijk hier voor een training bij jou in de buurt. Welkom!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2022 februari 20

NAAR BOVEN