deutsch  english    

Positiviteit uit Corona halen

Elk nadeel heeft zijn voordeel. Johan Cruijff zei het al en iedereen kent die uitspraak wel. Maar hoe kun je in deze moeilijke Corona tijd hier iets positiefs uit halen? We zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje: 

Vertragen geeft inzicht

Nu de wereld letterlijk stil staat heb je alle tijd om te vertragen. Naar binnen te keren en te kijken wat écht belangrijk voor je is. Landen. Niet meer van hot naar her rennen en alle ballen in de lucht proberen te houden, maar letterlijk even stilstaan. En dan zul je merken dat er niet alleen meer rust komt, maar ook mooie inzichten over je werk, je relaties en jezelf. 

Je wordt creatief

Nu je niet meer uit eten kunt, naar de sportschool of een dagje weg, zul je jezelf bezig moeten houden. De hele dag Netflixen hou je ook niet weken vol. Dus ga je op zoek naar dingen om te doen. Pak je die klus op die al maanden op je lijstje stond, ga je een cursus online gitaarspelen volgen of die cursus die je zo leuk leek maar geen tijd voor had. 

Je ontdekt je kwaliteiten

Nu iedereen thuis moet werken, word je ineens goed in online vergaderen, met computers werken of je ontdekt dat je het huiswerk uitleggen aan je kinderen stiekem wel leuk vindt. Je maakt thuis een diner omdat je niet uit eten kunt en komt tot de ontdekking dat je een echte kok bent. Je wordt deze periode uit je comfort zone getrokken en dat levert soms verrassende ontdekkingen op. 

Er ontstaan mooie initiatieven

Het lijkt wel of mensen liever voor elkaar worden. We houden rekening met elkaar, wachten op onze beurt, houden afstand en doen iets voor een ander. Mensen leren hun buren uit de straat of flat kennen door de buurt app en zo ontstaan mooie initiatieven om elkaar te helpen. Kinderen maken tekeningen voor eenzame ouderen, artiesten geven een voorstelling op de parkeerplaats bij de zorginstelling. Ontdek vele mooie initiatieven en tips hier

Je hebt tijd voor je gezin

Als je normaal altijd druk en onderweg bent, heb je nu veel tijd om met je gezin door te brengen. En het lijkt wel of iedereen ineens beseft dat elkaar in de haren vliegen nu gewoon niet werkt. Je moet het met elkaar doen. Je hebt tijd om spelletjes te spelen en echt eens te praten met elkaar.  

Veel dingen kunnen gewoon thuis

Je beseft dat dingen waar je normaal de deur voor uit ging, je gewoon thuis kunt doen. Leve het internet. Dansles, cursus gitaarspelen, workouts, alles is mogelijk. Als je een beetje creatief bent knutsel je zelf een workout in elkaar (al dan niet met wc rollen) of doe onze thuisworkout

Je wordt tevreden

Mijn vader zei het vroeger altijd tegen mij: “Alles waar ‘te’ voor staat is niet goed, behalve tevreden.”

Ik merk persoonlijk dat deze tijd van vertragen, creatief oplossingen zoeken en roeien met de riemen die je hebt, me ook tevreden maakt. Ik waardeer wat ik heb, ik ben gezond en daardoor tevreden. 

Al met al best veel positieve zaken in deze Corona tijd. Het is maar waar je je licht op laat schijnen. En dat wat in het licht staat zie je. Het donker valt weg.
Waar schijn jij je licht op? 

Wist je dit al?
Let's Work Be Proud is de tak van Tacoyo Nederland voor alle organisaties in Nederland. Wil je de principes van TACOYO ervaren op het werk? Wil je onze andere vitaliteitsprogramma’s ontdekken? Ook online seminars zijn mogelijk.

duim op

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 april 25

NAAR BOVEN