deutsch  english    

Reinigende Yoga oefeningen voor buiten

Zo doe je de zuiverende Yin Yoga serie:

 

yoga oefening - liggende twist

De houdingen helpen je om:

Yin yoga is een relatief jonge vorm van yoga en heeft een diepe stimulerende, kalmerende en ontspannende werking. Deze vorm van yoga is erop gericht de spieren te ontspannen en verlichting te geven bij chronische pijn en emotionele klachten.

Laat die zomer maar komen!

Met deze houdingen doe je nieuwe energie op.

  1. Vlinder (Butterfly) – Zit goed rechtop met je gewicht gelijk verdeeld op beide zitbotjes. Laat je knieën naar buiten vallen en plaats de voetzolen tegen elkaar. Adem in en buig op de uitademing naar voren. Kom na enkele minuten op een uitademing weer omhoog.
  2. Zadel (Saddle) – Ga met je billen op (of tussen) je voeten zitten, met de knieën uit elkaar. Leun op een uitademing achterover op je handen, steun vervolgens op je ellebogen en laat je rug naar de grond zakken. Kom na enkele minuten op een uitademing weer omhoog.
  3. Sfinx (Sphinx) – Ga op je buik liggen en rust op de ellebogen zonder in je schouders te hangen, met de handpalmen tegen elkaar. Dit is de sfinx. Voor een sterkere kromming van de onderrug ga je naar de zeehond. Trek eventueel je onderbenen op, zoals op de foto.
  4. Zeehond (Seal)– Start vanuit de sfinx, plaats je handen met gespreide vingers aan de zijkanten van de mat. Wandel op een inademing de handen naar het lichaam toe en til de borst op, je nek ontspannen. Kom op een uitademing weer omlaag.
  5. Halve vlinder (Half Butterfly) – Hoofd-naar-kniehouding – Zit rechtop met het linkerbeen naar voren gestrekt en de rechtervoet tegen het linker bovenbeen. Breng de rechterheup en knie meer naar rechts en draai je lichaam in de richting van het linkerbeen. Adem in en buig op de uitademing vanuit de heupen naar voren. Je rug mag rond zijn, maar als de vooroverbuiging te diep is, kun je een kussen onder je knie leggen of steunen op de ellebogen. Kom op een inademing weer omhoog. Wissel van been en herhaal de oefening aan de andere kant.
  6. Schoenveter (Shoelace) – Plaats je linkerknie op je rechterknie, vanuit zittende positie, de voeten naast de heupen. Buig op een uitademing met een ronde rug naar voren en plaats je handen op de grond. Zorg ervoor dat je de houding vooral voelt in je heupen, billen, liezen en onderrug en niet in je knieën. Kom op een inademing omhoog met behulp van je handen en buikspieren. Herhaal met rechterbeen boven.
  7. Oog van de naald (Eye of the needle) – Ga op je rug liggen met je knieën opgetrokken. Plaats de linkerenkel op de rechterknie. Sla je handen om je rechterscheenbeen en strengel de vingers in elkaar. Trek het rechterbeen op een inademing nog wat meer naar de borst. Kom op een uitademing weer uit de houding.
  8. Liggende twist – Plaats beide voetzolen op de grond. Haak het rechterbeen om het linkerbeen. Laat op een uitademing beide benen langzaam naar links vallen, terwijl je hoofd naar rechts draait. De schouders blijven aan de grond. Wanneer je knieën ter hoogte van je heupen liggen, benadruk je de energie in het heupgebied. Trek je ze meer naar de borst toe, dan verschuift de nadruk naar de onderrug.
  9. Knieën naar de borst – herhaal eerst houding 7 & 8 aan de andere kant. Trek daarna de knieën naar de borst en sla je handen er om heen.
  10. Pentagram (Pentacle) – Lig rustig op je rug met je benen en armen gespreid, de handpalmen naar boven. Ontspan.

Ook tijdens de TACOYO training doen we stukjes Yoga. Wil je ook eens kennismaken met onze unieke training? Kijk hier voor een training bij jou in de buurt en doe mee!

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 juni 07

NAAR BOVEN