deutsch  english    

Relax! 25 oefeningen om te ontspannen

Een stressreactie is eigenlijk bedoeld om te overleven. Een serie fysiologische veranderingen die ons voorbereiden op gevaar en dreiging. De hartslag, bloeddruk, ademhaling en spierspanning nemen toe, de spijsvertering vertraagt en de pupillen worden wijder. Maar zolang de geest zich bedreigd voelt (door bijvoorbeeld deadlines op het werk, financiële zorgen thuis of relatieproblemen), blijft het lichaam in een toestand van verhoogde paraatheid. En die chronische stress tast het afweersysteem aan en brengt ons uit balans.

In het blad Psychologie Magazine vindt u 25 oefeningen om te ontspannen. De eerste vier zijn bedoeld om in kaart te brengen wat u stress oplevert en vervolgens 21 oefeningen die u helpen uw evenwicht weer te vinden. Veel plezier!

Tacoyo is een anti-stressmethode en heeft ook als doel uw balans te helpen herstellen. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af op muziek. Het laatste kwartier van de 75 minuten durende training is een langere ontspanning. Hier kunt u terecht voor een proefles. Geniet en Relax! 

Omgaan met stress

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2017 november 25

NAAR BOVEN