deutsch  english    

Relaxed op vakantie met deze tips

Het is vakantie en een relaxte tijd breekt aan! Maar de periode vóór je vakantie is regelmatig stressen. Je mindset kan daar een hoop aan veranderen. Voor een relaxte, praktische insteek van je vakantievoorbereidingen hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

 

- Plan slim en begin op tijd. Zo heb je geen last minute stress
- Doe het rustig aan. Je gaat van de actie stand (werk) naar de relax stand. Je lichaam moet dat afbouwen. Plan de meeste activiteiten aan het begin van je vakantie en bouw af naarmate je weer naar huis gaat.
- Wat je aandacht geeft groeit. Ineens vallen je dingen op. Krijg je (onbedoeld) ruzie omdat je op elkaars lip zit. Laat het gaan, richt je aandacht op de leuke dingen.
- Ga eens offline. Ga de natuur in, boek een camping zonder WiFi en laat je verrassen door de ruimte die daardoor ontstaat in je hoofd.
- Volg je hart. Niks moet op vakantie. Doe lekker waar je zin in hebt en laat je leiden door je gevoel.
- Wees dankbaar. Schrijf elke dag drie dingen in een boekje waar jij dankbaar voor bent. Dankbare personen hebben minder last van stress en zijn gelukkiger.
- Wees actief. Ga ook in je vakantie (matig) sporten. Je lichaam krijgt er een opkikker van en je humeur ook.
- Mediteren kun je leren. Piekeren op je standbed heeft geen nut. Ga eens mediteren. Gewoon beginnen. Een minuutje stil zijn en je gedachten observeren. Bouw het langzaam op en je zult merken dat je meer rust in je leven ervaart.

Bron: eatpurelove

 

Een fijne zomervakantie toegewenst!

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2021 juli 12

NAAR BOVEN