deutsch  english    

Steeds meer tieners burn-out

Ze voelen zich constant gestrest, uitgeput en gaan soms zelfs hyperventilerend de straat op. Steeds meer pubers hebben een burn-out, terwijl het de tijd van hun leven hoort te zijn. Uit onderzoek van de jongerenkrant 7days blijkt zelfs dat voor driekwart van de tieners een burn-out dreigt. Het overkwam ook de jonge Jorieke en Angus. Het vele werken en sporten naast school werd hen te veel. De stress kolkte 24 uur per dag door hun lijf, maar ze konden alleen maar denken aan presteren. Afgelopen week vertelden de tieners aan bij Pauw om te vertellen over hun ervaring met een burn-out. Hier kun je het fragment van de de uitzending terug kijken.

Om een burn-out te voorkomen is het belangrijk om te "golven"; perioden met (in)spanning afwisselen met perioden van ontspanning. Dit principe wordt ondermeer uitgelegd in het boek "De bedrijfsatleet". Zie ook hier.

Een belangrijk motto welke daarbij in het boek en ook door Tacoyo wordt onderschreven: "Manage your energy and not just your time". Wil je hier in de praktijk mee oefenen? Kijk dan hier voor een club bij jou in de buurt.

Tieners burnout

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2015 maart 31

NAAR BOVEN