deutsch  english    

Stilte oefeningen die ontspannen

De wereld zit vol lawaaiige apparaten, die constant aandacht van je brein vragen. Het is goed om je er af en toe aan te onttrekken en de omgeving op 'mute' te zetten. Autolawaai, muziek en bellende smartphones. Voor de meesten van ons staat elke dag in het teken van herrie die onze gehoorgang weet te vinden en constant aandacht eisen, misschien wel zonder dat je het merkt.

Het is goed om je omgeving eens op 'mute' te zetten, je oordopjes uit te doen en de stilte te verwelkomen. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat stilte veel belangrijker is voor de hersenen dan je waarschijnlijk denkt.

We hebben 3 oefeningen voor je om jezelf even die stilte te gunnen.

1) stilte voor je oren
De beste stilte voor je oren is wandelen in de natuur. Ga weg van de huizen en auto's. Ga eens luisteren wat je allemaal hoort. De vogels, de wind, het water of helemaal niks. Als je dit een paar keer per week doet, heeft dat een gunstig effect op je hartslag, bloeddruk en immuunsysteem.

2) stilte voor je ogen
Een hele fijne oefening voor als je veel achter je laptop zit; Wrijf in je handen tot ze warm zijn. Leg ze als kommetjes over je ogen. Hou je ogen open en laat de visuele stilte even tot je doordringen. Staar daarna 10 seconden in de verte. 

3) stilte voor je brein
Je kunt mediteren, maar wat ook goed werkt is dagdromen. Laat gedurende de dag je aandacht bewust even verslappen. Laat je gedachten even de vrije loop. Zo kun je je daarna veel beter focussen.

Bron: Happinez

Ook tijdens de Tacoyo training gaat de muziek zacht tijdens de ontspanningsoefeningen. Bovendien is de muziek zo uitgekozen, dat je gelijk in de 'aaahhh, wat lekker' modus komt en goed kunt ontspannen. Om er vervolgens tijdens de inspanning weer vol tegenaan te kunnen. Wil je ook eens proberen of Tacoyo bij je past? Veel trainingen zijn nu online. Kom gerust eens langs voor een vrijblijvende online proefles. Je bent welkom!

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2022 maart 20

NAAR BOVEN