deutsch  english    

Stress en Ontspan-truc

In deze tijd van de coronacrisis wordt in de vitale onderdelen van de maatschappij onder hoogspanning gewerkt. Stress bouwt zich op en het is een kunst om tussentijds even te ontspannen. Even vertragen en loslaten is een grote uitdaging, om daarmee overspanning te voorkomen en vitaliteit te behouden.

Arts, welzijns-wetenschapper en Harvard-ganger dr. Andrew Weil is onderzoeker van ademhalingstechnieken en hoe je die gebruikt tegen (overmatige) stress. 

Hij ontdekte een wezenlijke manier om snel en simpel van je zenuwen en stress af te komen. Het wordt binnen zijn kennisgebied één van de meest simpele en effectieve middelen genoemd: 'de 4-7-8 ademhaling'.

In korte tijd even bewust worden van het hier-en-nu en en vervolgens vertragen en loslaten. Op weg naar het behoud van meer energie en vitaliteit. 

Door de oefening 19 seconden uit te voeren trap je even op de rem en verlaag je de spanning. Voer je de oefening langer uit (1 min. of meer) dan kun je er zelfs van in slaap vallen.

Hier demonstreert Dr. Andrew Weil de oefening zelf. Vanaf 2:52 kun je direct met de oefening starten.

Ook Tacoyo geeft binnen haar trainingen aandacht aan de ademhaling, op weg naar meer vitaliteit. Interesse in een proefles? Kom gerust langs voor een proefles.

Veel plezier en vitaliteit toegewenst!4-7-8 ademhaling

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 september 30

NAAR BOVEN