deutsch  english    

Stress na de vakantie

Stress na de vakantie? Wie herkent het niet. Een week terug van vakantie en we zitten alweer in een maalstroom van drukte en veel moeten. Al snel ervaren we de nodige stress doordat de lasten die we ervaren binnen de kortste keren groter zijn dan onze draagkracht toelaat. Als gevolg raken we uit balans en is het fitte en ontspannen gevoel van de vakantie verdwenen.


Wat doe jij? Verder op dezelfde voet en de stress een eigen leven laten leiden of.......

Ontdek de kracht van inspanning en ontspanning! Maar liefst 80% van alle klachten en ziekten heeft een relatie met stress (Bron: American Stress Institute). Om stress te lijf te gaan is voldoende bewegen ‘natuurlijk’ een goede remedie. Fysieke inspanning zet de gedachten even stop en verbetert de conditie. De ervaren spanning vermindert en de draagkracht wordt groter.
Beweging alleen is echter niet voldoende. Vergroot uw draagkracht nog meer door op tijd ontspanning toe te laten! Ontspanning tijdens en na de inspanning laat uw vitaliteit toenemen en versterkt uw weerstand; de balans tussen uw draaglast en draagkracht wordt hersteld en uw gezondheid vaart er wel bij!

De unieke totaalmethode Tacoyo is een unieke totaalmethode welke stress te lijf gaat door gebruik te maken van de kracht van inspanning én ontspanning. De methode is ontwikkeld aan de Universiteit van Leiden en bestaat uit zowel oosterse als westerse bewegings- en lichaamsgerichte oefeningen als ook uit ademhalings-, aandachtsgerichte en ontspannings-oefeningen. Dit alles, en op unieke wijze, begeleid door de betere populaire pop-, klassieke- en ontspanningsmuziek.

TACOYO Tacoyo staat voor Totaaltraining, Ademhaling, Conditie, Ontspanning, Yoga en Omgaan met stress. Met Tacoyo verbetert u uw fysieke en mentale conditie en vooral: u leert ontspannen. Door gedoseerd en heel bewust inspanning en ontspanning af te wisselen ontstaat een energiek gevoel. Klachten als gevolg van een teveel aan stress, spanning en langdurige emoties worden actief te lijf gegaan. Via bewustwording verbetert uw figuur en houding waarmee ook (preventief) wordt gewerkt aan o.a. nek-, schouder- en rugklachten.

De resultaten zullen verbazen! Vele cursisten hebben inmiddels met Tacoyo kennis gemaakt en velen doen al jaren naar volle tevredenheid mee. Niet voor niets bestaat Tacoyo in de Zaanstreek-Waterland inmiddels bijna 15 jaar! Tacoyo moet niets hebben van “zweverigheid”. Gewoon met je voeten op de grond blijven!
Tacoyo is geschikt voor iedereen; voor dames en heren, jongeren en ouderen, wel of niet getraind. Uniek is dat iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen; je bepaalt je eigen tempo en je hoeft beslist niet ritmisch te zijn!
Ook ‘Hartslag’, het magazine van de Nederlandse Hartstichting, beveelt Tacoyo bij haar lezers aan: “Tacoyo kiest voor een eerlijke, recht-door-zee aanpak. Als je de principes van Tacoyo in je hart sluit, dan zullen de resultaten van je inspanningen je verbazen”.

Vrijblijvend kennismaken
Spreekt het jou aan om na de vakantie op unieke wijze met plezier uw conditie en gezondheid te verbeteren? Fit&Ontspannen in Balans? Move your body, Relax your mind! Kijk hier voor een Tacoyo Club bij u in de buurt. Veel plezier!

 

Tacoyo doet iets met je

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 augustus 23

NAAR BOVEN