deutsch  english    

Tacoyo op het (thuis)werk: ontspanning en yoga

Herken je dit? Na een paar uur geconcentreerd werken aan bv een rapport, artikel of verslag en je merkt al snel dat je ongemerkt vermoeid wordt achter je computer: hoofd vooruit, blik op oneindig, lijf onderuitgezakt, schouders gespannen - op een bureaustoel die met een beetje pech ook nog eens verkeerd is afgesteld. Het lijken misschien kleinigheden, maar continu naar een beeldscherm kijken in een verkeerde zithouding kan flinke gezondheidsproblemen veroorzaken.

Uit onderzoek van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten uit 2014 blijkt dat 11% van het totale ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door klachten aan de nek en bovenste ledematen, veelal ontstaan op het werk. RSI-klachten, een tenniselleboog en chronische rugklachten zijn daarvan de meest genoemde. Negen procent van de ziektemeldingen op dit gebied leidt zelfs tot blijvende (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid.

 

Meer tussendoor ontspannen

De simpelste oplossingen zijn volgens de arts het effectiefst: "Neem elk uur vijf tot tien minuten pauze. Dan ontspan je even en ben je minstens zo productief als wanneer je gewoon met je werk doorgaat. En check in die pauze niet Whatsapp of Facebook, maar staar even uit het raam en laad jezelf op. En sport regelmatig. Ook belangrijk: houd je aan je werktijden. De trend van de laatste tien jaar is meer uren maken; men is van halfacht 's ochtends tot tien uur 's avonds per e-mail bereikbaar en beschikbaar. Dat helpt niet te ontspannen."

De onderdelen die Tacoyo uniek maken zijn bijna altijd, overal van toepassing, op iedereen. Ook tijdens het thuiswerk. En Tacoyo trainingen zijn ook geschikt op het werk!


Vind jij ook dat jij en jouw collega´s toe zijn aan ontspanning? En wil jij weten hoe? Tacoyo maakt dat mogelijk. Voor meer informatie of eventueel een afspraak kun je mailen naar info@tacoyo.nl  

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 augustus 25

NAAR BOVEN