deutsch  english    

Tacoyo op het werk: Training en conditie

In deze serie van vijf artikelen zoomen we vandaag in op de Tacoyo training en jouw conditie.

Je bouwt conditie op door training. Oftewel: door training zorg je ervoor dat je lichaam langzaam maar zeker meer in conditie komt. Te enthousiast trainen resulteert in blessures en uitval. Het is van belang om rustig aan je training op te bouwen, in tijd én intensiteit. Tijdens de Tacoyo lessen train je op je eigen niveau, in je eigen tempo. Dat zorgt ervoor dat je het langer volhoudt en op de langere duur resultaat behoudt.

 

1. TACOYO LAAT JE BEWEGEN

Fitness oefeningen vormen minimaal de helft van de Tacoyo training. Tacoyo is echter géén prestatietraining, maar een training die persoonlijk resultaat beoogt op ieder niveau en tempo. Dus jij bepaalt zelf hoe intensief je de oefeningen maakt. 

 

2. MATERIAAL

Heb je de manier van bewegen gevonden die echt bij jou past? Zoek er de juiste materialen bij. Je hoeft niet veel te investeren als je op een verantwoorde manier in beweging wilt komen. De basis die je nodig hebt voor bijna iedere sport, zijn schoenen en kleding. Dit kan je uiteraard aanvullen met ander matteriaal als je ontdekt dat je echt fanatiek met die sport aan de slag wilt gaan.

 

3. RITME/REGELMAAT

Hier komen alweer de eerste excuses om de hoek kijken. Geen excuses meer. Er zijn drie uitgangspunten die je zou moeten aanhouden om een vaste ritme te creëren namelijk. Minimaal 2 vaste sportmomenten in de week, voldoende rust en een stok achter

Twee keer per week trainen is echt het minimum als je een verandering wilt zien in jouw levensstijl. Probeer naast de 2 training momenten voldoende rust in te plannen. Rust is van essentieel belang naast voldoende beweging. Wanneer jij je lichaam voldoende rust geeft zal het na een flinke trainingsprikkel steeds fitter worden. Dit wordt ook wel supercompensatie genoemd.

 

4. MOTIVATIE/DISCIPLINE

Een functioneel conditie opbouwen kost tijd. Niemand heeft je verteld dat het makkelijk zou worden. Behoud je motivatie. Maak een lijst waarom jij zo graag die conditie wilde opbouwen, maak een doel voor jezelf zodat je de discipline vindt om door te gaan.

 WELKE VOORDELEN BIEDT EEN FUNCTIONELE CONDITIE?

Er zitten oneindiig veel voordelen aan een functioneel conditie. Hier de belangrijkste op een rijtje:

De onderdelen die Tacoyo uniek maken zijn bijna altijd, overal van toepassing, op iedereen. Ook tijdens het thuiswerk. En Tacoyo trainingen zijn ook geschikt op het werk!

Wil je weten hoe?

Wil je dat op je werk introduceren?

Zijn je collega’s ook toe aan ontspanning?

Stuur een mail voor meer informatie of een afspraak (info@tacoyo.nl). 

Terug naar het nieuwsoverzicht

 

Deze pagina is gepubliceerd op: 2020 augustus 27

NAAR BOVEN